Knopen Lopen in Grathem - Bevers en meer Meer info / print / GPX

Knopen Lopen in Grathem - Bevers en meer   

Startpunt:     Markt    6096 AL    Grathem    Lengte: 6 km    4 Beoordelingen


Je gaat op pad voor een wandeling van een kleine 7 kilometer rond het dorp. De naam Grathem betekent “huis op een graat”. Grat betekent graat en daarmee wordt een zanderige hoogte in het landschap bedoeld. Met Hem wordt heem bedoeld, wat huis betekent. 

Na een regenperiode kunnen de paden op deze “zanderige hoogte” toch best wel nat zijn. Trek dus stevige schoenen aan.

De tocht begint bij knooppunt 70 op de Markt.

Startpunt

Markt
6096 AL Grathem

Lengte

6 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

70-80-76-77-93-91-75-77-72-71-70

Weg type

Verharde en onverharde weg

Parkeren

Parken aan de Bosstraat

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 2 april 2018

bertus
9 augustus 2019

prachtige natuur maar ook heel interessant en leerzaam met name voor de jeugdige lopers, de bordjes bij de bomen en struiken vertellen niet alleen wat het is maar ook wat er van gemaakt kan worden, ook de fauna word niet vergeten en word toegelicht ook zijn er vogelkijkhutten, al met al dik de moeite waard om er eens naar toe te gaan.


Lisette
26 augustus 2018

Mooi stukje Limburgs landschap - afwisselend - vanaf de markt loop je al snel het dorp uit op een weg waar vele recreanten fietsten - we bogen dan ook al iets eerder af om langs de Uffelse beek te lopen - op vele plaatsen in en net buiten het dorp zie je plekken met grote bijenhotels - de lelies schitterden prachtig in de Uffelse beek - overvloed aan appels en peren als we de bekende fruitteler passeren (wat zal dat ook prachtig zijn als alle in bloesem staat) - als we het kanaal naderen horen we het geluid van de snelweg op de achtergrond doordat de wind onze kant op staat - een mooi contrast van het geluid van het verkeer dat aan de andere kant van het kanaal op de snelweg rijdt en het geluid van de de rust en kalmte aan de kant waar wij ons bevinden - vervolgens buigen we weer af en volgen de brede beek weer om vervolgens door een weiland te lopen met koeien - hier is het onmogelijk voor ons om het minimaal aantal meters afstand te houden daar ze rustig langs het pad lopen te grazen en even nieuwsgierig opkijken als we het pad tussen hen door vervolgen. Een mooie wandeling in goed gezelschap.


Lidia & Eric
6 augustus 2018

Aan de vraat- en sleepsporen is goed te zien dat in dit gebied bevers actief zijn. Die hebben we niet gezien....wel diverse ijsvogels. Een fraaie route door een mooi stukje Limburg. Op het gedeelte langs het kanaal dat parallel met de autoweg loopt wat verkeerslawaai.....op het overige gedeelte van de route heerst een aangename rust. Volgens de Strava-app zou de route 6 km. zijn.


els en thieu, roggel
2 april 2018

leuke afwisselende route langs een kronkelende beek. wel goede wandelschoenen aandoen als het geregend heeft.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route