Knopen Lopen in Kepèl Meer info / print / GPX

Knopen Lopen in Kepèl   

Startpunt:     Wilhelminastraat 16    5971 XW    Panningen    Lengte: 11 km    5 Beoordelingen


Panningen wordt in de volksmond ook wel Kepèl genoemd. Deze naam stamt al uit 1851, toen schreef G.M. Poell "De Kapel telt circa 1.500 inwoners, die meest hun bestaan vinden in den landbouw." Wanneer we op een zomerse dag in het centrum van Panningen kijken, blijkt er na die tijd behoorlijk wat veranderd te zijn.

Deze afwisselende wandelroute start aan de achterzijde van het gemeentehuis. Via het industrieterrein verlaat u het dorp en al snel komt u in de buurtschap De Vosberg waar een boerderij met bijzondere naam ligt: Jepkeshoeve. De tocht wordt vervolgd door akkers en weilanden. In de vroege zomer geven de grote verscheidenheid aan bloemen een mooi en kleurrijk aangezicht.

De Everlosebeek, die verderop aan de rechterkant te zien is, werd in de Franse tijd gekanaliseerd. Het drassige gebied nabij de beek werd in 1955 omgevormd tot landbouwgebied. Omdat de grond weinig vruchtbaar bleek, is dit weer teruggegeven aan de natuur. Vooral in de vroege ochtend en aan het einde van de dag kunt u hier genieten van een waar vogelconcert. 

Startpunt

Wilhelminastraat 16
5971 XW Panningen

Herkenningspunt

Gemeentehuis Peel en Maas

Lengte

11 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

70, 46, 44, 43, 41, 48, 40, 47, 25, 26, 24, 20, 60, 61, 62, 64, 90, 74, 70

Weg type

onverharde wegen

Parkeren

parkeren kan aan de Wilhelminastraat

Meer info / print / GPX
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route