Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Knopen Lopen in Kepèl

Panningen wordt in de volksmond ook wel Kepèl genoemd. Deze naam stamt al uit 1851, toen schreef G.M. Poell "De Kapel telt circa 1.500 inwoners, die meest hun bestaan vinden in den landbouw." Wanneer we op een zomerse dag in het centrum van Panningen kijken, blijkt er na die tijd behoorlijk wat veranderd te zijn.

Deze afwisselende wandelroute start aan de achterzijde van het gemeentehuis. Via het industrieterrein verlaat u het dorp en al snel komt u in de buurtschap De Vosberg waar een boerderij met bijzondere naam ligt: Jepkeshoeve. De tocht wordt vervolgd door akkers en weilanden. In de vroege zomer geven de grote verscheidenheid aan bloemen een mooi en kleurrijk aangezicht.

De Everlosebeek, die verderop aan de rechterkant te zien is, werd in de Franse tijd gekanaliseerd. Het drassige gebied nabij de beek werd in 1955 omgevormd tot landbouwgebied. Omdat de grond weinig vruchtbaar bleek, is dit weer teruggegeven aan de natuur. Vooral in de vroege ochtend en aan het einde van de dag kunt u hier genieten van een waar vogelconcert. 

De route start aan de achterzijde van het gemeentehuis Peel en Maas, ter hoogte van de Bernhardstraat. Loop in oostelijke richting naar het eerste wandelknooppunt, nummer 70.

Het pad langs de beek kan na een lange regenperiode behoorlijk drassig zijn. Stevige schoenen zijn daarom aan te raden.

Startpunt Wilhelminastraat 16
5971 XW Panningen Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Gemeentehuis Peel en Maas
Lengte 11 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 70, 46, 44, 43, 41, 48, 40, 47, 25, 26, 24, 20, 60, 61, 62, 64, 90, 74, 70
Weg type onverharde wegen
Parkeren parkeren kan aan de Wilhelminastraat
Horeca langs deze route
Bufkes Panningen Markt 4, Panningen
Bezienswaardigheden langs deze route
Emmaushof / Patershof Heide 5, Panningen

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen