Knopen Lopen Kessel-Eik Meer info / print / GPX

Knopen Lopen Kessel-Eik   

Startpunt:     Mariaplein    5995 NC    Kessel-Eik    Lengte: 11 km    3 Beoordelingen


Knopen Lopen Kessel-Eik start in het centrum van Kessel-Eik en via buurtschap Hei loopt u richting de Heldense Bossen. Door de Eikelenpeel gaat de route richting Lanterd. 

Ongeveer 3000 jaar voor Christus vestigde zich hier een groep mensen en stichtten een boerennederzetting. Vele euwen later, rond 1370 werd hier geheel op Gelders grondgebied, door graaf Willem IV van Horn, de landweer (Lanterd) aangelegd. 

De weg vervolgt verder door de natuur, via Neers gebied richting de Napoleonsweg. Na de Napoleonsweg, aan de Kesselse kant van het kanaal, belandt u op de Musschenberg. Geniet hier van het prachtige uitzicht over de Maas. Na de Musschenberg vindt u nog enkele resten van een Romeinse villa (nabij knooppunt 93) en dan gaat de route weer terug naar Kessel-Eik.

Startpunt

Mariaplein
5995 NC Kessel-Eik

Herkenningspunt

Kerk Kessel-Eik

Lengte

11 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

2, 90, 91, 85, 6, 84, 59, 58, 64, 63, 81, 75, 82, 89, 72, 79, 33, 35, 43, 41, 42, 93, 92, 4, 2

Parkeren

Gratis parkeren bij de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 16 juli 2016

Ruud Faassen
19 augustus 2018

Sommige punten niet te vinden, zeer slecht aangegeven. Uiteindelijk route af kunen maken met behulp van bewoners. ( zeker 3 km extra gelopen ) Begin en eind goed. Middenstuk gewoon slecht.


W. Creemers
3 september 2017

Sommige punten waren niet te vinden of zeer slecht aan gegeven. Het was meer een puzzel tocht. Wij zijn ook fout gelopen en met hulp van bewoners toch de route af kunnen lopen. Wat ik ook niet zo leuk vind is kilometers achter elkaar lopen terwijl je maar met twee man bent. Routes in Sevenum en Nuenen zijn beter aan gegeven.

Redactie: de bewegwijzering is aan de hand van deze beoordeling nagelopen en verbeterd.


M&M
16 juli 2016

Gedeeltelijk een mooie route, naar deels ook weinig spannend. Wel lekker rustig. Tip: Ga niet als er veel muggen/paardenvliegen zijn. We werden in het bosgedeelte (broek/moeras) helemaal lek gestoken.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route