Kwir wandelroute Neer Meer info / print / GPX

Kwir wandelroute Neer   

Startpunt:     Kerkplein 2    6086 BK    Neer    Lengte: 7.2 km    5 Beoordelingen


Mooie natuurrijke wandelroute door het buitengebied van Neer.

U passeert de Kwirbeek en de bekende peelrandbreuk. U loopt langs de Zelsterbeek en via het laarzenpad (goed schoeisel nodig) langs de Neerbeek weer terug naar Neer. Ook prachtige oude hoeves, wegkruisen en kapelletjes maken deze route de moeite waard.

Startpunt

Kerkplein 2
6086 BK Neer

Herkenningspunt

Restaurant 't Raodhoes bij de kerk

Lengte

7.2 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

28, 26, 25, 24, 4, 9, 10, 21, 12, 20, 60, 69, 66, 60, 29, 22, 28

Weg type

verhard, onverhard en laarzenpad

Parkeren

op het kerkplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 12 mei 2016

Carina
10 juni 2019

Deze wandeling gewandeld op 22 maart 2019. Eerste gedeelte van de wandeling voert door agrarisch land, toen wij deze wandeling wandelde waren de aspergevelden bedekt met plastic en verder was er niets gezaaid; dus kaal landschap. Dit vonden we erg saai. Na knooppunt 12 inder- daad goed schoeisel nodig: boomwortels die uit de bodem staken, af en toe moest er over een gevallen boom gestapt worden. Tijdens onze wandeling was het al een paar dagen droog maar hier en daar was er toch plasvorming en modderig. Hierdoor moest er geconcentreerd gelopen worden (opletten waar ik mijn voeten neerzetten) waardoor ik geen oog voor de omgeving had. Het derde gedeelte van de wandeling is langs een beek. Twee gebouwtjes zouden een kapel kunnen zijn maar ook een elektriciteitshuisje, of iets anders; er zaten geen ramen in deze gebouwtjes en de de toegangsdeur (ook zonder raam) zat stevig op slot. In ieder geval geen enkel wegkruis of kapel gezien, wel prachtige (oude) hoeven.


jolanda
15 mei 2019

erg mooie route door een prachtig gebied. Alleen jammer dat we op een gegeven moment niet verder konden omdat 1 poort dicht was gemaakt met touw omdat er schapen liepen. Er hing een handgeschreven waarschuwing op het het hek dat je het gebied niet mocht betreden maar geen advies hoe je de route toch kon vervolgen. Heel jammer dit.


Moniek
15 juli 2018

mooie en leuke route. 1 stuk op de route was alleen jungle geworden, het stuk was erg begroeit met 2,5 meter hoog gras/riet, brandnetels en doorns. je kon er niet omheen. hopelijk wordt dat gauw weer bijgewerkt zou anders zonde zijn van deze route, want verder was hij erg leuk.


De Schourtjes
8 oktober 2017

Heerlijke wandeling, begin is al mooi, stukje asfalt maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf knooppunt 21 loop je en zandpad op, daarna wordt het alleen maar mooier. Stevige wandelschoen is niet overbodig, laarzen is echt niet nodig.


Ingrid
12 mei 2016

Prachtige route! Het eerste stuk is wat saai, veel lange rechte stukken. Vanaf knooppunt 12 ga je het bos in en is de route schitterend.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route