Laarzenpad Caselse Vennen Meer info / print / GPX

Laarzenpad Caselse Vennen   

Startpunt:     Lollebeekweg 70    5811 AL    Castenray    Lengte: 3.8 km    3 Beoordelingen


Het staatsnatuurreservaat De Castenrayse Vennen is een schitterend broekbosgebied in het stroomgebied van de Lollebeek. Sinds de Ruilverkaveling ‘Lollebeek’ in 1969 is het natuurreservaat eigendom van Staatsbosbeheer. In het verleden werd in het gebied turf gestoken en turfslijk gebaggerd. Ook haalde men er ‘schânse’ om het vuur onder de sopketel te stoken. De takkenbossen werden eveneens verkocht aan bakkers uit de regio Horst/Venray. Zij stookten er hun ovens mee heet. Bij de meesten blijft het gebied echter in herinnering als schaatswater. Honderden schaatsliefhebbers uit de gehele regio togen op winterse dagen naar de prachtige ijsbanen. Bij de toegangsweg naar het gebied is in 2010 een kunstwerk geplaatst van een schaatsenrijder.

De avontuurlijke wandelroute, aangelegd in 1997, loopt grotendeels over voormalige veenbanen en houtwallen. De route kent weergaloos mooie plekken met een unieke vegetatie en voert langs oude turfputten en door een hoger gelegen, schraal grasland, waar Schotse Hooglanders grazen. Het is een natuurlijke en avontuurlijke route die niet geschikt is voor mensen die niet goed ter been zijn. Tijdens de wandeling moeten weleens obstakels als omgevallen bomen overwonnen worden. Bepaalde delen van de route kunnen ook erg drassig zijn, zodat het dragen van laarzen sterk aan te bevelen is. In de winterperiode kan het water in het gebied dermate hoog staan, dat delen van het wandelpad onder water staan, waardoor de route zonder gids soms moeilijk te lopen is.

Startpunt

Lollebeekweg 70
5811 AL Castenray

Herkenningspunt

Tegenover de kerk, nabij het zebrapad. Knooppuntpaal 01 bij het Café.

Lengte

3.8 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 44, 6, 71, 77, 6, 44, 1

Weg type

Onverharde wegen, struinpad, laarzenpad

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren in het dorpscentrum

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 22 maart 2016

Jos
17 september 2017

leuke route, door bos en ven. wel aan te raden om goede wandelschoenen aan te doen en bij natter weer regenlaarzen.


Puck
16 mei 2016

Schitterend mooi!! Verrassend. Je moet wel goed ter been zijn en bedekte kleding.


Petra
22 maart 2016

22 Maart 2016 Ik kan dit laarsenpad niet aanbevelen zelfs niet met laarsen ik heb zeker 10 minuten vast gezogen gezeten voor ik er weer uit kon komen. Het is meer een Pad om te overleven. Halverwege moesten we noodgedwongen omkeren omdat we er gewoon niet meer door konden. Zeker niet alleen lopen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route