Landgoed Geijsteren Meer info / print / GPX

Landgoed Geijsteren    

Startpunt:     Oostrumseweg 34    5864 AP     Geijsteren    Lengte: 13.1 km    33 Beoordelingen


Deze wandeling neemt u mee door het Landgoed Geijsteren, sinds 1806 in eigendom van de adelijke familie de Weichs de Wenne. Prachtige bossen, statige lanen en enkele mooie vennen. De route is voornamelijk onverhard, bij regenachtige tijden is het aan te raden goede wandelschoenen aan te doen. Tijdens of na de wandeling is een kopje koffie bij eet- en drinkcafé ’t Trefpunt (rechtsaf bij knooppunt 28) een aanrader.

Deze route kan in 4 afstanden gelopen worden. De linkerlus is een rondje van ongeveer 9 km. Bij knooppunt 25 loopt u dan weer naar het startpunt nummer 20.

Maar u kunt ook een route van 6 of 4 km lopen. Raadpleeg de routekaart voor de afkortingen. De kaart is te koop bij de VVV winkel in Venray.

Een mooi artikel over deze route kunt u lezen in De Telegraaf Reiskrant van 3 januari 2015. 

Startpunt

Oostrumseweg 34
5864 AP  Geijsteren

Herkenningspunt

Informatiebord over de wandelroute

Lengte

13.1 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

20, 21, 22, 11, 10, 9, 8, 7, 99, 23, 24, 25, 31, 26, 27, 26, 28, 29, 3, 4, 20

Weg type

Overwegend onverharde wegen

Parkeren

Parkeergelegenheid is aanwezig nabij het startpunt/knooppunt 20

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 33 beoordelingen | Sinds 21 april 2016

Ger Hendrix
28 oktober 2019

Erg mooie wandeling met veel afwisselende landschappen. Tip: een paar banken op de route zou leuk zijn. Dan kun je nog meer genieten en iets nuttigen, aangezien er op de route maar 1 keer horeca is. Verder perfect zowel in de herfst als in de lente.


John
1 september 2019

Het was weer een heel warme dag. Vandaar het idee voor een boswandeling. In de bossen was het heerlijk koel. Mooie en goed aangegeven route. Vooral met Gpx goed te lopen. Minpuntje: Weinig horeca langs de route.


G Brugman
17 augustus 2019

Echt 5 sterren waard! Mooie afwisselende wandeling. Met gps gelopen ging prima. Wij hebben genoten en komen in de herfst zeker terug.


Theunissen
7 juni 2019

Mooie afwisselende route, beekjes, duinen, paden, mooie gebouwtjes tussendoor, bruggetjes. Paden duidelijk aangegeven. Tussendoor ook mogelijk om de lange route te verkorten.


Luna en Balou
25 mei 2019


Jolanda Snelders
4 november 2018

Fantastische route, ik heb de route via gpx gevolgd. Goede kwaliteit. Echt een heel mooie route!! Goed toegankelijke paden, veel onverhard en super afwisselend waardoor een op en top natuurbeleving. Echt een aanrader. Qua combi met horeca kan ik het restaurant bij golfbaan Geijsteren nog aanbevelen. Alles opgeteld, een aanrader dus!


Heerlijke herfstwandeling
23 oktober 2018

Landgoed Geijsteren was prachtig om te zien tijdens onze herfstwandeling. Schitterende kleuren. Bovendien is het landgoed zeer afwisselend: beekjes, duinen, bossen; en dan na het landgoed een wandeling tussen de weilanden en even pauzeren op een terrasje in het dorpje Geijsteren. Paar aandachtspunten bij de knooppunten: lopend van 10 naar 9 konden we eerst richting 8 niet zien (zit aan achterzijde paal); bij het naderen van 99 (na 7) lijkt de pijlen te wijzen in doorlopen zelfde richting, maar hier moet je toch echt een draai naar links maken om bij 23 te komen.


Hans G
22 oktober 2018

Zeer mooie afwisselende route. We hebben deze route al eerder gelopen en de verandering voorafgaande aan de golfbaan is een verbetering.


Marion
22 augustus 2018

Gewoon geweldig...zo'n boeiende wandeling. Heel wat mooie foto's gemaakt. Vroeg gegaan, dan is er zo'n mooie lichtinval in het bos. Iedereen, die het kan, zou hier verplicht 1 x in zijn/haar leven moeten wandelen...om de schoonheid van dit stukje Limburg onder ogen te zien...dus....


Wim Thijssen
15 augustus 2018

Was alweer een paar jaar geleden (uit de krant). Fantastisch mooie en afwisselende route met vandaag prachtig wandelweer. Paar twijfelmomentjes ivm wijzigingen maar met de app is dat geen probleem.


Maria en Huub
30 juni 2018

De 3e keer lopen we nu deze route, het is en blijft mooi, met vandaag zeer welkome schaduw en geregeld een snufje heerlijke dennengeur. De route klopte bijna helemaal, er stonden nu ook paaltjes in het duingebied met de knooppunten erop en de richting hoe je moet lopen. Na punt 25, toen we een brugje over waren kwamen we op een punt waar we heuvelop recht door konden op het pad rechts af, hier stond niks aangegeven, zijn rechts af gegaan, wat een goede gok bleek te zijn. Als je de 2e keer bij punt 26 bent, moet je naar 28, maar helaas stond dit nummer er niet bij, we zijn de weg richting het restaurant ingelopen, wat ook weer goed was en als je dan in het dorp komt kom je wel bij knooppunt 28 uit. Andersom staat bij 28 ook geen richting naar punt 26. De verdere route klopte weer en na een drankje in het dorp zijn we naar het eindpunt gelopen. super gewandeld.


Theo
10 juni 2018

Heerlijke tocht door de natuur. Zoals gewend ook deze route weer perfect bewegwijzerd.


Mieke Albers
10 juni 2018

Door wegopbreking hadden we wat moeite om het natuurgebied te bereiken. Mooi gebied! Erg rustig! Genoten!


Anjo Timmermans
28 mei 2018

Prachtige omgeving. Op pinkstermaandag gelopen. Het was goed opletten om de paaltjes te spotten. We hebben er soms een gemist maar kwamen dan toch op het rechte pad. Bij de duinen was geen paaltje te vinden, gelukkig attendeerde een voorbijganger ons op de witte paaltjes en toen kwam het goed.


John Janssen
27 mei 2018

Deze route was een van de mooiste die ik in Limburg gelopen heb. Erg genoten van de afwisseling en de prachtige natuur en het leuke Geijsteren. De horeca in Geijsteren had overigens wel genoemd mogen worden.


jos ramakers
21 mei 2018

Mooie route. Echter goed op de bruine paaltjes letten en in de duinen de witte paaltjes volgen. Bij knooppunt 25 ging het mis; geen knooppunt 26 te vinden. Hebben dus een deel van de wandeling gemist. Jammer.


Thijs van de Vinne
20 mei 2018

Vandaag, 20 mei, route gelopen. Ook met 25 graden is dit zeker een aanrader. Heerlijk toeven in de bossen en lanen met zeer veel variatie. Veel vogels (verrekijker mee) gezien en gehoord. Dit is een gebied om je longen zuurstof te laten opzuigen. Bij de "Rosmolen" even genieten van de totale rust. Zoals vorige beoordelingen is het volgen van witte paaltjes nog steeds nodig. Ook nogmaals de tip om dit te veranderen door de gebruikelijke wijzerplaatjes. Kortom: een zeer geslaagde en gezonde wandeling.


Thijs van de Vinne
20 mei 2018

Vandaag, 20 mei, route gelopen. Ook met 25 graden is dit zeker een aanrader. Heerlijk toeven in de bossen en lanen met zeer veel variatie. Veel vogels (verrekijker mee) gezien en gehoord. Dit is een gebied om je longen zuurstof te laten opzuigen. Bij de "Rosmolen" even genieten van de totale rust. Zoals vorige beoordelingen is het volgen van witte paaltjes nog steeds nodig. Ook nogmaals de tip om dit te veranderen door de gebruikelijke wijzerplaatjes. Kortom: een zeer geslaagde en gezonde wandeling.


Paul van Stokkom
19 mei 2018

Prachtige zeer afwisselende wandeling


Ton Hermans
27 april 2018

Vandaag, Koningsdag, deze route met z'n 4-en gelopen. Echt is een GEWELDIGE route! Brede paden en prachtige afwisselingen van natuur en historie. Een echte aanrader!!


John
14 april 2018

Een mooie afwisselende route, met meanderende beekje in het bos, de ruïne die open was en de zandduin. Genoeg te zien en te genieten. Let wel op. De route is gewijzigd t.o.v. kaartje. De paaltjes 3 en 4 verplaatst zijn. Bij 29 ga je nu rechtsaf de zandweg in. Hierdoor vervalt ook paaltje 5. Van 4 ga je direct naar 20. En tussen 7 en 99 bij de zandduin, ontbreken de normale paaltje. Hier moet je de witte paaltjes aanhouden.


Ferd Kessels
22 december 2017

Hele fijne route. Rondom de Rosmolen is het prachtig. Tip: kijk goed aan alle kanten van het paaltje als je een nummer niet kan vinden.


jan adriaanse
4 december 2017

prachtige omgeving en een zeer mooie wandelroute


M&M&A
30 november 2017

Prachtige, afwisselende route. We hebben genoten. Tip van vorige lopers om de witte paaltjes te volgen in de Maasduinen was goed bruikbaar!


Melitta
7 augustus 2017

Leuke gevarieerde wandeling, inderdaad goed aangegeven behalve in de duinen, bij het 'mooiste plekje op een duin' geen routeaanwijzing behalve de witte paaltjes. Die gevolgd en inderdaad weer op de route uitgekomen.


Marco Hermans
15 juli 2017

Mooie route, die duidelijk is aangegeven. De eerder opgemerkte kanttekening mbt het niet kunnen vinden van wandelknooppuntnummers is hersteld. Tenminste ik heb ze niet gemist. Alleen bij nr 26 naar 28 daar mag het duidelijker aangegeven worden.


Jo,. Willy en Frans
14 juni 2017

Erg mooi gebied met veel variatie in het landschap. Wij hebben ma 12 juni 2017 deze tocht gelopen. Hierbij enkele opmerkingen: De knooppunten van de gedrukte wandelroute komen niet helemaal overeen met de knooppunten op het grote bord bij het begin van de route. Na wandelknooppunt 8 houden de knooppuntenbordjes op. Hebben met z'n drieën gezocht, maar tevergeefs. Hebben vervolgens maar de witte paaltjes gevolgd. Uiteindelijk kwamen we toch weer op de route uit. Waarvoor dienen deze witte paaltjes? Deze staan niet op het grote bord bij het begin van de route.


Marc Marcellis
25 mei 2017

Prachtige wandeling door een heel mooie omgeving. De moeite waard.


Maria en Huub
29 oktober 2016

vandaag 29 oktober 2016 hebben we voor de 2e keer deze route gelopen, maar nu met mooie herfstkleuren. het is en blijft mooi wandelen en alles staat prima aangegeven.


Ton Steers
16 augustus 2016

Mooie wandeling. Route is / staat goed aangegeven.


Lidia & Eric
12 juni 2016

Prachtige wandeling met veel variatie in het landschap.


Sandra
29 mei 2016

Mooie omgeving. 


Maria en Huub
21 april 2016

Wij hebben vandaag deze route voor 2/3 gelopen wegens tijdgebrek, maar willen beslist nog een keer terug om de hele 15 km. te lopen. Een super mooie wandeling door een afwisselende omgeving, door het bos en duingebied met onderweg veel heuvelachtig terrein. Wel iets om in de gaten te houden, bij knooppunt 25 moet je volgens de route naar 26, maar die richting staat er niet bij, je volgt nu 31, dus gewoon rechtdoor en komt dan vanzelf weer bij 26. weet niet of de routes hier op de site ooit nagekeken worden, maar misschien kan het aangepast worden.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route