Langs de geschiedenis van Neer Meer info / print / GPX

Langs de geschiedenis van Neer   

Startpunt:     Kerkplein 4    6086 BK    Neer    Lengte: 8 km    5 Beoordelingen


Maak kennis met de oude historie van het dorpje Neer, gelegen aan de Neerbeek bij rivier de Maas! De wandelroute Langs de geschiedenis van Neer komt voorbij de manderende Neerbeek, de beekkruising, de Schans, de hoofdwegen en andere prachtige natuurgebieden en monumenten.

Vroeger lag het dorp ingeklemd tussen het hoogveen, moerassen en de Maas. Hierdoor lopen nu de hoofdwegen door of langs het dorp.

Daarnaast had het dorp in de Middeleeuwen een omwalling met poorten, een Vrijthof en Gasthuis, wat eigenlijk alleen in steden voorkwam. De poorten werden verdedigd door schutterijen, waarvan er tot na de oorlog nog 5 bestonden. Begin 1200 werd klooster Keizerbosch gesticht. Dit heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van het dorp, met 5 watermolens op de Neerbeek.

Startpunt

Kerkplein 4
6086 BK Neer

Herkenningspunt

Kerk van Neer

Lengte

8 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

22, 29, 60, 61, 36, 46, 40, 42, 39, 41, 7, 2, 4, 6, 5, 21, 23, 5, 8, 9, 11, 67, 3, 2, 28, 22

Weg type

Verharde weg en onverhard langs beken

Parkeren

Parkeren kan op het Kerkplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 9 augustus 2016

Iris
20 augustus 2018

Begin van de route mooi langs beken en door velden. Daarna saai , huizen en alleen verharde wegen, zelfs op drukke weg veel stukken gelopen, vond dit dus echt een teleurstelling . Geen aanrader helaasdus


M&M
14 augustus 2018

Wat verrassend! Neer zei ons helemaal niks, behalve de haven en het pontje. Wat een ontzettend leuke route. Jammer dat we niet langs de Friedessemolen kwamen. We zagen hem (helemaal aan t begin van de route) een stukje verderop liggen en gingen ervan uit dat we er later nog langs zouden komen. Dat is niet het geval, dus tip: maak effe een afsteker!


Carina.
13 augustus 2018

Deze wandeling heb ik op 10.8.2018 gewandeld met echtgenoot. Het was onze kennismaking met de plaats Neer en de omgeving. Het is een hele mooie wandeling, een stukje door Neer, langs de Neerbeek, langs twee prachtige kapellen en de schans. Wat ons betreft echt een aanrader.


De Haas
16 september 2016

Prachtige wandeling over velden, langs de Neerbeek en met een lokaal ommetje in de buurt van Neer. Compliment voor de uitstekende bewegwijzering!


j. Knegt
9 augustus 2016


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route