Leunse Paes Gele Route Meer info / print / GPX

Leunse Paes Gele Route   

Startpunt:     Kapelweg 1    5809 AJ    Leunen    Lengte: 6.5 km    7 Beoordelingen


Loenen betekent volgens deskundigen 'een mooie stille plaats aan het water'. Later werd dit Luenen genoemd en heden ten dagen Leunen. Het water is in de loop der eeuwen voor het grootste gedeelte weggestroomd, maar de mooie stille plaats en de "Leunse Paes" zijn overgebleven. De wandelroute "Leunse Paes" loopt door dit gebied.

Startpunt

Kapelweg 1
5809 AJ Leunen

Herkenningspunt

Kerk Leunen

Lengte

6.5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 15, 16, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 14, 15, 1.

Weg type

verharde en onverharde weg, struin- en laarzenpad

Parkeren

Op het dorpsplein bij de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 7 beoordelingen | Sinds 8 maart 2016

Carina
10 juni 2019

Op 19 april 2019 heb ik de Leunse paes gele route gewandeld. Een groot gedeelte van het terrein in de buurt van dekerk in Leunen werd van nieuw wegdek voorzien,waardoor knooppunt 1 aan de kapelweg is verdwenen. Toen ben ik op zoek gegaan naar knooppunt 15 op dehoek pastoor strijkerstraat en verkleijstraat. Een behulpzame vriendelijke buurtbewoner vertelde dat hij zelf weliswaar nooit wandelde maar dat hij wel wist dat een paaltje dat daar eerst stond voor de wandelroutes aan de kant was gelegd bij het vernieuwen van plaveisel. In de berm lag het paaltje van knooppunt 15.Een andere paal met daarop een pijltje stond daar eerst niet vertelde deze meneer mij. Verder heb ik de route kunnen wandelen. Deze melding ook bij het routebureau doorgegeven. Van knooppunt 3 naar 4 door bos daarna 'saai' agrarisch landschap.


Cindy
17 februari 2019

Ik ken het gebied al en was benieuwd hoe deze route ging, maar kon het stuk van 4 naar 3 niet vinden dus ben via een andere route naar 2 gegaan waar ik ook gestart ben.. volgende keer loop ik m andersom om te kijken waar ik dan uit kom. Heb met de kaart in de hand gelopen zodat ik precies kon zien waar ik was, heel vreemd. Maar wel mooi..


Marion
14 november 2018

Zeker een verrassende route.... Dagelijks ben ik hier langs gekomen op de A73, kruispunt Deurneseweg (N270)...zag er altijd wel wat groen, maar dat je hier in zo'n ongerept oerwoud terecht kunt komen met kronkelende beekjes, dichtbegroeid bos, avontuurlijke paadjes en bruggetjes... Nooit geweten. De visvijver is duidelijk een hangplek, gezien het afval van jeugd , dat was wel jammer. Route was goed aangegeven indien je links van de beek loopt, kom je goed uit voor nr. 16 naar nr.2 Maar indien je rechts loopt, kun je op de verharde weg ook makkelijk weer naar het trap naar de visvijver teruglopen. Kortom mooie route !!


Eva
31 oktober 2018

Zeker de moeite waard! Mooie verrassende wandeling hier in de buurt in de natuur. Wij liepen inderdaad eerst ook mis van nr. 16 naar nr. 2. Later kwamen we erachter waar het mis was gegaan. Zodra je naast de beek loopt, en links verhoogd word en er een trappetje omhoog gaat, moet je hier naar boven. We hebben hier inderdaad ook geen pijltje gezien, maar door gps wat we bij hadden kwamen we hierachter. Je komt dan uit bij de vijver die op de kaart te zien is.


Nel
14 oktober 2018

Erg mooie wandeling. Zeker een aanrader, als de grond droog is. Als je van nr. 16 naar nr. 2 loopt langs de beek, dan kom je op de harde weg en hier miste we een paaltje met nr. of pijltje. Je moet dan linksaf. En nr. 9 hebben we niet gezien.


Bas
17 september 2017

Erg mooie wandeling. Eerste stuk over de harde weg langs allemaal mooie boerderijen en huizen. Later door het bos en tussen de koeien door. Ook nog voorbij de visvijver gekomen. Onze kinderen vonden de route ook erg leuk, vooral het stukje bos en het lopen tussen de koeien. De route was erg goed aangegeven.


Ron
8 maart 2016

mooie wandeltocht. wel erg drassig. 4 sterren dik waard.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play