Lollebeekroute Meer info / print / GPX

Lollebeekroute   

Startpunt:     Lollebeekweg 72    5811 AL    Castenray    Lengte: 4.8 km    9 Beoordelingen


De oorsprong van de Lollebeek was oorspronkelijk in het Castenrayse Broek en was sterk meanderend. Tijdens de ruilverkaveling is de beek gekanaliseerd. In 2014 is het gedeelte ten oosten van de A73 heringericht, hier meandert de beek weer als vanouds. Langs de beek is een brede strook aangeplant en er is nieuwe natuur ontstaan. 

De wandelroute 'Lollebeek' start bij de kerk in Castenray en leidt naar een prima beloopbaar wandelpad lands deze meanderende beek. Het onverharde pad voert u via enkele klaphekjes richting de ontginningsplassen van De Diepeling. 

Tussen knooppunt 46 en 47 komt U onder andere langs de Educatiepoel. Een leuke leerplek in en om een poel. 

Ongeveer een kilometer verder mondt de Lollebeek uit in de Groote Molenbeek. Vanaf daar vervolgt u de verharde weg terug naar het startpunt.

Startpunt

Lollebeekweg 72
5811 AL Castenray

Herkenningspunt

Kerk van Castenray

Lengte

4.8 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 46, 47, 48, 30, 25, 27, 29, 19, 46, 1

Weg type

verharde en onverharde weg

Parkeren

Op het plein bij de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 9 beoordelingen | Sinds 18 maart 2016

Carina
10 juni 2019

Deze wandeling gewandeld op 7 April 2019. Eerste deel van de wandeling door het dorp en de educatie-poel is leuk. Van educatiepoel tot en met knooppunt 30 wandelden we langs de Lollebeek; wij waren er na een droge periode en toen was het goed begaanbaar. Daarnawandelden we langs agrarisch land; veel land was nog kaalof afgedekt met zeil. En 1 veld met prei, we vonden hetsaai. Knooppunt 19 gemist. Wel veel bankjes en dichtbijbeginpunt zelfs een picknicktafel.


Boris
9 juni 2019

Vandaag deze route gelopen, zeker niet aan te bevelen, alleen maar hoog gras tot aan je middel en dat met het gevaar het teken. Zeker niet in de zomer lopen! Sommige stukken bijna geen pad meer te zien. De verharde stukken wel erg mooi maar het overgrote gedeelte is door hoog struik gewas. Daarom ook niet de hele route gelopen. Jammer!


Els
8 juni 2019

mooie route, vooral langs de beek hele mooie natuur. Hier hebben we alleen helaas niet veel van mee kunnen krijgen omdat we constant moesten kijken waar we liepen. route was grote delen eigenlijk niet begaanbaar, was helemaal dichtgegroeid. Ik schrik er niet zo van om door een brandnetel geprikt te worden, maar mijn benen waren zo geprikt en geplaagd (ook door andere beplanting) dat ik nu ruim 2 dagen later nog rode plekken op mijn benen heb. Hele mooie omgeving wel, en naar de educatiepoel ga ik graag nog eens terug met mijn neefje en nichtje!


margret
24 maart 2018

was erg koud en Dan kun je. beter door het bos lopen. deze route is veel door het open veld. in winter beetje kaaL en saai soms zoeken naar de nummers. ook stukken over de weg. niet mijn favoriete wandeling al zal het in de lente spannender en mooier zijn.


TravelJester
14 januari 2018

Een mooie route, vooral het stuk langs de beek. Het kan na een periode van regen wel behoorlijk drassig zijn. Eventueel kun je de beek wat verder blijven volgen bij knooppunt 30 en om de Diepeling heen lopen. Volg dan 37, 36, 50, 26 en dan bij 25 de oorspronkelijke route vervolgen. De lengte wordt dan ongeveer 8,8 km.


Peter
23 juli 2017

Mooie wandeling. Mooie flora en fauna


Peter Ewalts
25 juni 2017

Eerste deel van de route vind ik tamelijk saai -wel landelijk- want verharde wegen die je ook fietsend kunt afleggen. Het pad langs de Lollebeek scoort een vier.


Rob
12 augustus 2016

mooie route met mooie natuur, langs het beekje genoeg te zien en zeker niet te lang, tijdens de route loop je wel door een weiland waar koeien lopen, ze doen niets maar toch vermelden waard.


ron
18 maart 2016

prachtige wandeling vooral langs de lollebeek


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route