Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Lollebeekroute

De oorsprong van de Lollebeek was oorspronkelijk in het Castenrayse Broek en was sterk meanderend. Tijdens de ruilverkaveling is de beek gekanaliseerd. In 2014 is het gedeelte ten oosten van de A73 heringericht, hier meandert de beek weer als vanouds. Langs de beek is een brede strook aangeplant en er is nieuwe natuur ontstaan. 

De wandelroute 'Lollebeek' start bij de kerk in Castenray en leidt naar een prima beloopbaar wandelpad lands deze meanderende beek. Het onverharde pad voert u via enkele klaphekjes richting de ontginningsplassen van De Diepeling. 

Tussen knooppunt 46 en 47 komt U onder andere langs de Educatiepoel. Een leuke leerplek in en om een poel. 

Ongeveer een kilometer verder mondt de Lollebeek uit in de Groote Molenbeek. Vanaf daar vervolgt u de verharde weg terug naar het startpunt.

De route loopt via het wandelknooppuntennetwerk van Venray. Kaarten zijn te koop bij VVV Venray, de grote verblijfsaccommodaties en onze webshop. 

De wandelroute start bij de kerk in Castenray (knp 1). Via knooppunt 46 leidt de route u via en prima beloopbaar pad richting de meanderende beek.

U passeert hierbij knooppunt 47, 48 en 30. Het onverharde pad voert u via enkele klaphekjes richting de ontgrinningsplassen van De Diepeling. Ongeveer een kilometer verder mondt de Lollebeek uit in de Groote Molenbeek. U volgt bij knooppunt 30 de verharde weg richting knooppunt 25 en via 27, 29, 19 en 46 keert u terug bij knooppunt 1, het startpunt van de route.

Startpunt Lollebeekweg 72
5811 AL Castenray Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Kerk van Castenray
Lengte 4.8 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 1, 46, 47, 48, 30, 25, 27, 29, 19, 46, 1
Weg type verharde en onverharde weg
Parkeren Op het plein bij de kerk
Bezienswaardigheden langs deze route
Grenssteen 1794 Tunnelweg 1, Castenray
Educatiepoel Tussen Wandelknooppunt 46 En 47, Castenray
Houtsculpturen & zitbank aan de Lollebeek Lollebeek, Castenray
Lezend Meisje Matthiasstraat 17, Castenray

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen