Maas en Stuw route Meer info / print / GPX

Maas en Stuw route   

Startpunt:     Veerweg     5935 BK    Steyl    Lengte: 9.5 km    6 Beoordelingen


Deze wandelroute van 10 kilometer leidt je langs vele bijzondere plekken. De Maas en Stuwroute start in Steyl en voert je allereerst langs de Maas en het indrukwekkende stuwcomplex in Belfeld. Via de dorpskern van Belfeld kom je uit bij een authentiek buitengebied met oude boerderijen en bezienswaardigheden, zoals enkele veld- en Mariakruisen.

Aan de rand van het dorp Tegelen is het Bilderberg hotel Kasteel (Château) de Holtmühle te bewonderen, een waterburcht uit de veertiende eeuw dat zijn naam te danken heeft aan de eerste bewoner: Otto von Holtmeulen. Neem vooral de binnenweg en wandel voorbij de kasteelpoorten en tussen de kasteelvijvers door.

Vervolgens loop je voorbij de Kapel van Onze Lieve Vrouw van de Vrede weer terug richting Steyl, dat bekend staat als kloosterdorp. Hier vind je onder andere de Goede Herderstuin, het Missiehuis, Villa Elise en de St. Michaëlkerk, die vanaf de Maas het uitzicht domineert met zijn torenspitsen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Jochumhof, de prachtige botanische tuin midden in het dorp Steyl, met waanzinnig uitzicht over de Maas. De tuin is op zijn mooist van april tot oktober.

Startpunt

Veerweg
5935 BK Steyl

Herkenningspunt

De route start bij het veer

Lengte

9.5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

50,7,53,52,51,50

Weg type

Verharde en onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto parkeren nabij het Missiehuis

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 6 beoordelingen | Sinds 16 februari 2015

May

Schitterende route met veel afwisseling


Huub en Maria

Een heel mooie route om te lopen, vooral het eerste stuk langs de Maas. Af en toe was het wat moeilijk om de pijlen te vinden, dus hebben toch een paar keer de app. moeten raadplegen met het kaartje.


Nicole Out

Ik heb de route op 2 december 2015 gelopen. Het is een hele mooie afwisselende route.


miranda

Een schitterende route. Alleen als jij bij café Geloe de Leijgraafweg ingaat mis je een pijl na links op de eerste splitsing.


Loek


M Smedts


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader

Horeca langs deze route