Maas en Stuw route Meer info & print

Maas en Stuw route   

Startpunt:     Veerweg     5935 BK    Steyl    Lengte: 9.5 km    7 Beoordelingen


Deze wandelroute van 10 kilometer leidt je langs vele bijzondere plekken. De Maas en Stuwroute start in Steyl en voert je allereerst langs de Maas en het indrukwekkende stuwcomplex in Belfeld. Via de dorpskern van Belfeld kom je uit bij een authentiek buitengebied met oude boerderijen en bezienswaardigheden, zoals enkele veld- en Mariakruisen.

Aan de rand van het dorp Tegelen is het Bilderberg hotel Kasteel (Château) de Holtmühle te bewonderen, een waterburcht uit de veertiende eeuw dat zijn naam te danken heeft aan de eerste bewoner: Otto von Holtmeulen. Neem vooral de binnenweg en wandel voorbij de kasteelpoorten en tussen de kasteelvijvers door.

Vervolgens loop je voorbij de Kapel van Onze Lieve Vrouw van de Vrede weer terug richting Steyl, dat bekend staat als kloosterdorp. Hier vind je onder andere de Goede Herderstuin, het Missiehuis, Villa Elise en de St. Michaëlkerk, die vanaf de Maas het uitzicht domineert met zijn torenspitsen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Jochumhof, de prachtige botanische tuin midden in het dorp Steyl, met waanzinnig uitzicht over de Maas. De tuin is op zijn mooist van april tot oktober.

Startpunt

Veerweg
5935 BK Steyl

Herkenningspunt

De route start bij het veer

Lengte

9.5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

50, 85, 7, 53, 52, 51, 99, 84, 50

Weg type

Verharde en onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto parkeren nabij het Missiehuis

Meer info & print

Beoordeling


Gemiddelde van 7 beoordelingen | Sinds 13 mei 2016

mariet.
22 oktober 2019

geweldige route gewandeld, moeite waard!! Zo ook de vele andere route’s van liefde voor Limburg!!!


wilma en bert
12 januari 2019


Imelda
21 november 2018

Een hele mooie route langs de Maas en het kasteel, vooral door de schitterende herfstkleuren. Fotogeniek!! Enkele keren mis gelopen, maar door de app. toch telkens weer goed gekomen. Zeker een aanrader, doen!


Marion
5 november 2018

Met name het stuk langs de Maas en bij de Holtmuhle in Tegelen was mooi...het stukje in Belfeld wat minder. Heb nergens problemen gehad met de routeaanwijzigingen


janssen
11 juni 2017

mooie route met afwisseling. Alleen vanaf Tegelen station pijltjes zeer moeilijk te zien waardoor de knooppunten niet meer klopte


May
18 juni 2016

Schitterende route met veel afwisseling


Huub en Maria
13 mei 2016

Een heel mooie route om te lopen, vooral het eerste stuk langs de Maas. Af en toe was het wat moeilijk om de pijlen te vinden, dus hebben toch een paar keer de app. moeten raadplegen met het kaartje.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route