Museumroute Ysselsteyn Meer info / print / GPX

Museumroute Ysselsteyn   

Startpunt:     Lovinckplein 10    5913 CC    Ysselsteyn    Lengte: 5.4 km    3 Beoordelingen


Door de vele heidevelden is Ysselsteyn het ideale gebied voor boeren met schapen uit Venray en omliggende dorpen. De Museum Route Ysselsteyn (MRY) voert langs drie musea in Ysselsteyn.

Via het Lovinckplein loopt u richting Museum De Peelstreek. Vanuit daar komt u langs Openluchtmuseum Ròwkoelehoef (een dependance van het Museum De Peelstreek) en via het natuurgebied de Rouwkuilen komt u langs Museum De Smid. Hierna keert u terug richting het Lovinckplein in Ysselsteyn. 

De musea tonen onder andere gebruiksvoorwerpen, kleding, gereedschappen en landbouwwerktuigen van vroeger. Een wandeling waar verschillende geschiedenis samenkomt!

Let op de openingstijden! Museum De Peelstreek is geopend op zaterdagmiddag in de periode april t/m oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Afwijkende openingstijden op afspraak.

Startpunt

Lovinckplein 10
5913 CC Ysselsteyn

Herkenningspunt

het Lovinckplein

Lengte

5.4 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 8, 15, 16, 14, 12, 1

Parkeren

Op het Lovinckplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 21 augustus 2016

Francois
19 augustus 2018

Krijgt een goede indruk hoe een modern Peeldorp is gebouwd. Rouwkuilen erg mooi maar er zijn paaltjes weg of "verborgen" met de kaart en een kompasje er toch uitgekomen.


7g
30 mei 2018


Ellen
21 augustus 2016

Mooie afwisselende wandeling. Door een gedeelte van het dorp en het natuurgebied de Rouwkuilen. Vooral het "Museum Ròwkoelehoef" (Gratis toegang) is het bezoeken waard.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route