Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Museumroute Ysselsteyn

Door de vele heidevelden is Ysselsteyn het ideale gebied voor boeren met schapen uit Venray en omliggende dorpen. De Museum Route Ysselsteyn (MRY) voert langs drie musea in Ysselsteyn.

Via het Lovinckplein loopt u richting Museum De Peelstreek. Vanuit daar komt u langs Openluchtmuseum Ròwkoelehoef (een dependance van het Museum De Peelstreek) en via het natuurgebied de Rouwkuilen komt u langs Museum De Smid. Hierna keert u terug richting het Lovinckplein in Ysselsteyn. 

De musea tonen onder andere gebruiksvoorwerpen, kleding, gereedschappen en landbouwwerktuigen van vroeger. Een wandeling waar verschillende geschiedenis samenkomt!

Let op de openingstijden! Museum De Peelstreek is geopend op zaterdagmiddag in de periode april t/m oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Afwijkende openingstijden op afspraak.

Vanaf St. Jozef (19 maart) tot de eerste zondag in oktober, de rozenkranszondag, verbleven de schapen in de Peel. Door de oprichting van de schaapscompagnie (1826) doegen het schapenhouden en de schapenhandel bij aan de inkomens van de boeren uit de regio. 

Peeldorp Ysselsteyn ontstond op een ontginning van 'woeste grond' en dankt de naam aan de toenmalige minister van landboud: Hendrik Albert van Ysselsteyn. Het dorp ligt tussen de 'oudere' plaatsen Venray en Deurne.

Startpunt Lovinckplein 10
5913 CC Ysselsteyn Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt het Lovinckplein
Lengte 5.4 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 1, 8, 15, 16, 14, 12, 1
Parkeren Op het Lovinckplein
Horeca langs deze route
Kwalitaria Forest Jan Poelsweg 12, Ysselsteyn
Bezienswaardigheden langs deze route
Museum de Peelstreek Ysselsteynseweg 113, Ysselsteyn
De Rouwkuilen Rouwkuilenweg , Ysselsteyn
Museum De Smid Pottevenweg 18, Ysselsteyn
Openluchtmuseum Ròwkoelehof Ysselsteynseweg 59, Ysselsteyn

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen