Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Natuurleerpad Belfeld

Deze wandeling voert door de bossen van de Maalbeek of het Duitse Malbech. Door de steilrand en de kleiwinning zijn de bossen heuvelachtig en bijna on-Nederlands. Maar u passeert dan ook 2 keer de Duitse grens! Onderweg bieden borden van Staatsbosbeheer informatie over de natuur en de historie van diverse plekken. Een erg leuke en mooie route om met kinderen te wandelen.

De route loopt over het KnopenLopen netwerk van Belfeld. Kaarten van dit netwerk zijn in Belfeld en omgeving te koop maar ook via de webshop op www.liefdevoorlimburg.nl en bij de VVV in bijvoorbeeld Venlo.

Om de wandeling net een beetje extra bijzonder te maken kunt u zich laten vergezellen door een ezel van ’t Jaegershoes. Deze trouwe dieren dragen met liefde een picknick en/of een kind.

Let op: omdat u tijdens deze route een enkele keer trappen op en af moet, is deze route minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

De route kunt u starten bij ’t Jaegershoes (Bosheidweg 1a, Belfeld) of bij Droompark Maasduinen (Maalbekerweg 25, Belfeld).

 

Startpunt Bosheideweg 1A
5951 NR Belfeld Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt 't Jaegershoes
Lengte 3 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 2, 3, 17, 20, 23, 4, 3, 2
Weg type onverharde wegen
Parkeren U kunt gratis parkeren langs de Bosheideweg
Horeca langs deze route
Sophia’s Italian Maasduinen Maalbekerweg 25, Belfeld
Bezienswaardigheden langs deze route
Veldkapel met de verdwijnende Maria Maalbekerweg 22A, Belfeld

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen