Natuurwandeling Leunse Paes blauwe route Meer info / print / GPX

Natuurwandeling Leunse Paes blauwe route   

Startpunt:     Venloseweg 9    5808 PA    Oirlo    Lengte: 5.2 km    2 Beoordelingen


De natuurwandeling Leunse Paes blauwe route voert u door het Hoogriebroekse bos, langs akkers en richting de Leunse Paes.

In het Venray’s woordenboek wordt 'de Paes' omschreven als weilanden in moerassig laaggebied. Een gedeelte van dit gebied is in 1954 opgehoogd. Er zijn enkele poelen aangelegd ten behoeve van kikkers en amfibieën. Deze poelen worden in de toekomst regelmatig onderhouden door de kinderen van basisschool.

De levensader van het wandelgebied Leunse Paes is de Oostrumsche beek, die hier weer een kronkelende loop heeft gekregen. Deze ontwikkeling slaat meerdere vliegen in één klap: de beek houdt meer water vast, voert het geleidelijker af en levert daarmee een bijdrage aan duurzaam waterbeheer. In en langs de natuurlijk stromende beek zijn daarnaast meerdere soorten dieren en planten te vinden. 

Startpunt

Venloseweg 9
5808 PA Oirlo

Herkenningspunt

Achterzijde AC Restaurant; informatiebord

Lengte

5.2 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

6, 35, 19, 7, 8, 9, 3, 4, 5, 20, 6

Weg type

Verharde weg en onverharde bospaden

Parkeren

aan de achterzijde van AC Restaurant is een onverharde parkeerplaats

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 2 beoordelingen | Sinds 2 april 2018

Inge
10 augustus 2018

Bij het begin vd wandeling loop je helaas een homo-ontmoeting-bosje in. Daarna is de wandeling leuk, afwisselend bos, landbouw gebied en mooie natuur waar koeien grazen. Jammer dat het laatste stuk zo dicht bij de snelweg loopt, het lawaai is niet echt fijn.


margret
2 april 2018

vaak uitzicht van d e snelweg. rare mensen en stilstaande auto's onderweg tegengekomen. beetje unheimlich. veel langs open velden. klein stukhe was maar mooi met bos en water. maar helaas toch absoluut geen aanrader


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play