Ommetje Spraland Meer info / print / GPX

Ommetje Spraland   

Startpunt:     Stationsweg 152    5807 AD    Oostrum    Lengte: 7.4 km    12 Beoordelingen


Ommetje Spraland is een mooie wandelroute, die via de wandelknooppunten u door de Boshuizerbergen, de Geijsterse bossen en het centrum van Oostrum voert. 

Midden in deze bossen treft u bij knooppunt 11 de Rosmolen aan. Dit is een oude, nog functionerende, watermolen aan de Oostrumse-beek. U kunt vanuit knooppunt 10 van de route afwijken richting knooppunt 11.

De wandeling voert grotendeels over het grondgebied van de vroegere Heerlijkheid Spraland en komt voorbij het unieke Kruiswegpark Trans Cedron. Dit kruiswegpark, een rijksmonument met 14 statsies, beeldt de lijdensweg van Jezus uit.

Via het centrum van Oostrum keert u weer terug naar het startpunt van deze wandelroute.

Startpunt

Stationsweg 152
5807 AD Oostrum

Herkenningspunt

Tegenover het treinstation

Lengte

7.4 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 27, 3, 2, 1

Weg type

verharde en onverharde weg

Parkeren

Bij Station Venray in Oostrum

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 12 beoordelingen | Sinds 15 februari 2016

GonzoszVoice
23 september 2019

Een fijne afwisselende route wat begint met een vrij vlak gedeelte langs het spoor, daarna wordt het wat groener. Zoals velen al hebben ontdekt is er enige verwarring bij paaltje 11, geen overbodige luxe om op dit paaltje ook van een verwijzing terug naar 10 aan te brengen. Soms is het even zoeken naar de paaltjes, maar dit komt door de kleur en plaats.


Carina
10 juni 2019

Deze wandeling gewandeld op 30 maart 2019. Knooppunt 1 staat bij picknickset (tafel en 2 banken) tegen- over station. De knooppunten zijn met metaalgrijze plaatjes op een donkerkleurig paaltje bevestigd: hierdoor zijn de knooppunten af en toe slecht zichtbaar omdat het slecht af steekt in de (vaak grijze) omgeving zoals de stoep. Eerste gedeelte van de wandeling tot knooppunt 6 door saai (kaal) agrarisch land met af en toe aspergevelden. Veel stukken akkerland afgedekt met zeil. Daarna een mooi stuk door bos met de zandverstuivingen. Tussen knooppunt 10 en 11 is de Rosmolen; heel mooi is ons oordeel. Hier ontstond even verwarring om de route te vervolgen naar knooppunt 12 moesten we terug lopen richting knooppunt 10 maar het klopte helemaal. Na knooppunt 27 Trans Cedron, het kruis- wegpark; erg indrukwekkend.


Esther
7 juni 2019

Leuk rondje met een mooi bezoekje aan de watermolen. Even opletten van 17 naar 27, want de pijl ontbreekt (althans, hij staat aan de 'verkeerde' kant van het paaltje). Jammer dat er geen café of drinkgelegenheid is bij de watermolen


margret
14 augustus 2018

super mooie route. bij molen wel even verwarring omdat je een stukje van de wandeling terugloopt van 11 omdat 12 er dan niet is maar dat kan ook aan mij liggen. laatste stuk lekkere omweg door dorp. kun je zelf ook korter maken. wandeling door het bos is in ieder geval geweldig


Marion
11 juli 2018

Erg mooie route met heel afwisselende natuur...het landgoed/routes bij de Rosmolen blijft mijn favoriet...zo mooi.


Joan
21 juni 2018

Het landschap is werkelijk geweldig, afwisselende natuur. De routebeschrijving is helemaal oke; bewegwijzering is perfect. Een aanrader wanneer je een mooi stukje Limburg wilt zien.


Helma
22 april 2018

Prachtige route , mooi landschap en bossen. Bij de Rosmolen kregen we een mooioe ansichtkaart van huis en molen. De bewegwijzering is perfect via de genummerde zwarte palen. Bovendien hadden we ook nog mooi weer.


Ron
30 juni 2017

Mooie wandelroute. Het eerste stuk tot aan knooppunt 4 (langs het spoor) is wel vrij eentonig.


Ingrid
25 juni 2017

Leuke afwisselende wandelroute, de bewegwijzering gaat mooi op in de natuur (geen knallende kleuren) maar soms misschien net iets te weinig kleur waardoor je paaltjes mist. Verder lag een paaltje los in de berm. De stuifduinen zijn prachtig, de Rosmolen erg mooi en het Trans Cedron parkje lag er uitmuntend bij. Kortom een aanrader!


GP
2 april 2017

leuke route


Ties Baltissen
14 november 2016

Prachtige route!


jl
15 februari 2016

mooie route, veel natuur, interessante bezienswaardigheden zoals: watermolen, Trans Cedron het kruiswegpark en de Oostrumse kerk


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route