Pieterpad 5; van Venlo naar Swalmen Meer info & print

Pieterpad 5; van Venlo naar Swalmen   

Startpunt:     Stationsplein 1    Venlo    Lengte: 23 km    2 Beoordelingen


Deze route is een etappe uit de bekende LAW het Pieterpad (Lange Afstand Wandelpaden) en voert u vanuit de gezellige provinciestad Venlo, via de Jammerdalsche Heide naar Tegelen, bekend van de dakpan industrie en de Passie Spelen. Van Tegelen naar Swalmen loopt u kilometers over het randje van Nederland. Het Pieterpad blijft namelijk lange tijd over het hoogterras met steilrand lopen. Deze rand vormt tevens de grens met Duitsland. Deze route is beschreven van Noord naar Zuid, maar uiteraard kunt u ook van Zuid naar Noord wandelen.

Let op! Deze route is géén rondje, dus u eindigt niet bij het startpunt.

Wilt u aan het einde van deze etappe het Pieterpad in Noordelijke richting verder volgen? Kies dan voor de aansluitende etappe Pieterpad 4; van Swolgen naar Venlo (21 km).

Wij adviseren u de Pieterpad Gids deel II te kopen voor een gedetailleerde routebeschrijving en routekaarten. Deze heeft u echt nodig om het Pieterpad goed te kunnen volgen. Meer informatie vindt u ook op www.pieterpad.nl en www.nivon.nl. De gids is tevens te koop bij de VVV vestigingen.

Startpunt

Stationsplein 1 Venlo

Herkenningspunt

NS station

Lengte

23 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Wit-rode markering

Weg type

Verhard en onverhard

Parkeren

P-borden bij NS station

Meer info & print

Beoordeling


Gemiddelde van 2 beoordelingen | Sinds 26 juli 2016

Jan van Bussel
8 september 2018

Ik heb samen met mijn partner de route van Venlo naar Swalmen gelopen. Auto geparkeerd in Swalmen en met de trein naar Venlo. Gratis parkeren korte treinreis perfect voor ons. Start in Venlo deed vermoeden dat we erg lang tussen de huizen en langs het spoor liepen. Later bleek de route erg mooi alleen erg eentonig, heel veel bos. Verder heel veel lange rechte stukken. Vriendelijke mensen getroffen onderweg. Met betrekking tot rustpunten hadden wij een andere ervaring dan Richard. Tussen Venlo en café de Grens was er weinig te beleven. De lunch bij de Grens was ronduit niet goed. Prijs kwaliteit van de salades was in geen enkele verhouding. Advies lunch bij de camping net voor café de Grens, slechter kan het volgens mij daar echt niet zijn. Later bij café herberg De Bos nog wat gedronken en de koffie was daar echt heerlijk. Swalmen een mooi dorp en geweldige parkeer gelegenheid bij het openbare vervoer. We boften wel met het weer.


Richard
26 juli 2016

Complimenten aan de mensen die de route hebben uitgezet, deze was duidelijk en goed te volgen. Viel veel te zien onderweg. Ik geef wel het advies om bij Venlo te starten. In het begin heb je energie genoeg om door te gaan want in het begin kom je geen terras tegen die geopend is. De 1e was waar je heerlijk kan genieten van een drankje en complimenten voor de bediening van Restaurant De Grens. Loop je andersom dan worden de laatste 2 uur afgeven. Aantal minpunten: En even voor de geklede varkens onder ons. RUIM JE ZWERFAFVAL OP!!!!!!!! Deze kwam ik helaas teveel tegen. Ook wat ik jammer vond de paden die waren gemaakt van puinafval. eventuele boomschorsen versnipperd loopt prettiger.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Overnachten langs deze route