Poelentocht   

Startpunt:     Markt 5    5975 AM    Sevenum    Lengte: 12 km    8 Beoordelingen


Wie wandelt ziet op veel, heel veel plaatsen kikkerpoelen. De laatste inventarisatie in Sevenum leverde 63 kikkerpoelen op, verschillend wat betreft grootte, diepte, ligging ten opzichte van de zon en begroeiing rondom.

De kikkerpoelen ontstaan meestal niet van nature maar worden geplaatst. Dankzij kikkerpoelen ontstaan hele biotopen met mooie begroeiing, veel insecten en vogels. De poelentocht voert langs maar liefst 12 poelen in Sevenum. Deze route voert voornamelijk over onverharde wegen met veel natuur. Een verrassend mooie wandeling!

Startpunt

Markt 5
5975 AM Sevenum

Herkenningspunt

Naast de kerk

Lengte

12 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 2, 4, 83, 88, 87, 78, 79, 76, 75, 43, 65, 60, 74, 73, 72, 80, 79, 84, 85, 1

Weg type

voornamelijk onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren op het Raadhuisplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 8 beoordelingen | Sinds 6 februari 2016

Harm
13 oktober 2019

Mooie route. Onverwacht veel moeras bos. Hele hoge, dikke wilgen, en niet aangevreten door bevers. Heel veel en veel soorten paddestoelen gezien.Tussen knooppunt 72 en 80 volgt de route de knooppunten even niet. Daar de route volgen is wel de moeite waard.


susan en leo 4 augustus 2019
12 augustus 2019

Prachtige route. makkelijk te lopen met de knooppunten. Hier en daar wel behoorlijk opletten, draag goede wandelschoenen . Het eerste pad vanaf knooppunt 60 richting 74 stonden de brandnetels manshoog en die helden aan weeeszijden over het pad heen. (ik was blij met mijn lange broek). Mijn man verzwikte zijn voet op de grafheuvel waar grindtegels een pad vormen, daar zaten verborgen gaten langs. Hij droeg goede schoenen! Aan het eind van de route waren we de weg even kwijt, in een nieuwbouwwijk kun je op een bepaald punt 3 richtingen op. Daar ontbrak o.i. een bordje.


Luna en Balou
25 mei 2019


linda
16 oktober 2018

Mooie route. Veel bankjes onderweg. knooppunt 80 heb ik niet gevonden. maar dank zij de kaart toch weer op dr route gekomen. helaas is mijn hond onderweg aangevallen door een andere hond, die vanuit een boerderij de weg op schoot. gelukkig niets ernstigs.


Janneke Hanssen
2 september 2018

Het is een erg mooie en afwisselende route, alleen wil ik vermelden, let op voor de ezels in de wei! Eentje hapte steigerde en bokte en kwam op ons afgerend erg bedreigend. Kinderen erg bang en wisten niet hoe bij het poortje te komen.... op veel plaatsen de wei kapot dus we zijn uiteindelijk heel hard weg kunnen rennen!


Wilma
19 augustus 2018

Een prachtige route, met vrijwel alleen onverharde paden. Erg de moeite waard. Wij liepen deze route eind augustus. Onderweg staan verschillende banken


Milou
16 mei 2016

Wij hebben 16 mei deze route gelopen. Een prachtige wandeling met mooie vergezichten! Route is afwisselend. Je loopt veelal onverhard langs open velden en meanderende beekjes. We hebben genoten!


Maria Lichteveld
6 februari 2016

Wij hebben op 6 februari deze route gelopen, echt een schitterende route. Het enige nadeel was dat het soms nogal drassig was na al de regen van de afgelopen tijd. Wil hem nog een keer in een droge periode lopen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route