Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Ridders & roverspad

Het Ridders & Roverspad, wat uitgezet is in de Kasteelse Bossen, is het spannendste avonturenpad van Noord-Limburg! De ridders, die de bossen ingingen voor eendenjacht, zijn de vijand van de rovers, die leven van alles wat de natuur te bieden heeft. De ridders en rovers vertellen over de geschiedenis en natuur in de Kasteelse Bossen en over Huys ter Horst.

Wie het bos ingaat, komt twee verschillende borden tegen. Op de borden van de ridders lees je vooral over de geschiedenis. Een roversbord vertelt je leuke weetjes over de natuur.

Het pad is gemarkeerd met houten paaltjes. Ze zijn te herkennen aan een duif erop. Hun snuit wijst je de weg! Ook staan er langs het pad meerdere houtsnijwerken. Zoek uit welk dier hier afgebeeld wordt! Deze dieren waken over het bos.

Het Ridders & Roverspad is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. De route start bij 't Zoemhûkske, Kasteellaan 3 in Horst.

Het leerpad is ontwikkeld in samenwerking met: Stichting Landschap Horst aan de Maas, Stichting cultureel erfgoed, IVN, Hengelsportvereniging ’t Bliekske, Stichting Natuur en Jeugd Imkervereniging.

Startpunt Kasteellaan 3
5961 BW Horst Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt 't Zoemûkske
Lengte 2.8 km
Type Gemarkeerde route
Markering Houten palen met vogel
Weg type half-verharde paden en bospad
Parkeren Parkeergelegenheid bij 't Zoemhûkske
Bezienswaardigheden langs deze route
Ruïne Kasteel ter Horst Kasteellaan 2, Horst
Drie gratiën De Kasteelse Bossen, Tienrayseweg, Horst
Kasteelpark Ter Horst Kasteellaan 10, Horst

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen