Rivierduinenroute Meer info / print / GPX

Rivierduinenroute   

Startpunt:     Bosweg    5851    Afferden    Lengte: 6.5 km    4 Beoordelingen


De wandeling door het rivierduinengebied is telkens weer verrassend. Het gebied is onderdeel van de Maasduinen en het landschap verandert elke kilometer!

U loopt onder andere over stuifduinen, door bos, langs vennen en over heide. De route voert langs Het Quin, een vennencomplex, en langs het Zevenboomsven, waar ook een vogelkijkhut geplaatst is.

Op een van de hoogste stuifduinen is een hoge uitkijktoren geplaatst van waaruit u eenvoudig tientallen kilometers ver kunt kijken.

Dit fraaie heideterrein bestaat zowel uit vochtige als uit droge delen. Op de droge gronden groeit voornamelijk struikheide, terwijl de vochtige delen voornamelijk bedekt zijn met dopheide. Deze heidevelden herbergen veel bijzondere planten en dieren. De paarse paaltjes leiden u tevens over oude rivierduinen met mooie uitzichten. Geitenbokken en runderen begrazen het gebied, dus honden moeten aan de lijn.

Startpunt

Bosweg
5851 Afferden

Lengte

6.5 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Paarse paaltjes

Weg type

Onverharde weg

Parkeren

U kunt uw auto parkeren aan de Bosweg

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 26 juni 2017

Muriel
21 januari 2018

Mooie route, zeker aan begin en einde, het stuk door het bos is inderdaad wat saaier. Bijzonder landschap die rivierduinen! De landgeiten waren helaas op een afgeschermd stuk, die konden we alleen van grote afstand bekijken. We vroegen ons af of dat altijd zo is, ik herinner me dat we jaren geleden tussen hen door moesten lopen. De runderen waren indrukwekkend en de uitkijktoren ook.


Christina en Sadie
26 december 2017

Rivierduinenwandeling? Droge boterhamwandeling ja. In het begin krijg je een lekker voorgerechtje: duinen, koeien en water. Aan het eind een dessertje : duinen duinen en een ven. Tussenin bos bos bos bos saai saai saai saai. Misschien leuk in lente of herfst maar ik zag het niet meer zitten tegen het einde.


Arend Jan van Lint
12 november 2017

Prachtige, afwisselende route. Zitten wel een paar lange rechte stukken in door het bos (maar wel een mooi bos, veel loofhout, prachtige herfstkleuren). Markering is prima (alleen aan het begin - bij beginpunt Bosweg- een keer even moeten zoeken naar het paaltje). Leuke uitkijktoren op hoge duin waar je echt tientallen kilometers weg kijkt. Veel rust en stilte. Een aanrader!


jann
26 juni 2017

afwisselende, duidelijk gemarkeerde route. wel veel los zand wat ik persoonlijk minder prettig vind lopen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play