Rivierduinenroute Meer info / print / GPX

Rivierduinenroute   

Startpunt:     Bosweg    5851    Afferden    Lengte: 6.5 km    9 Beoordelingen


De wandeling door het rivierduinengebied is telkens weer verrassend. Het gebied is onderdeel van de Maasduinen en het landschap verandert elke kilometer!

U loopt onder andere over stuifduinen, door bos, langs vennen en over heide. De route voert langs Het Quin, een vennencomplex, en langs het Zevenboomsven, waar ook een vogelkijkhut geplaatst is.

Op een van de hoogste stuifduinen is een hoge uitkijktoren geplaatst van waaruit u eenvoudig tientallen kilometers ver kunt kijken.

Dit fraaie heideterrein bestaat zowel uit vochtige als uit droge delen. Op de droge gronden groeit voornamelijk struikheide, terwijl de vochtige delen voornamelijk bedekt zijn met dopheide. Deze heidevelden herbergen veel bijzondere planten en dieren. De paarse paaltjes leiden u tevens over oude rivierduinen met mooie uitzichten. Geitenbokken en runderen begrazen het gebied, dus honden moeten aan de lijn.

Startpunt

Bosweg
5851 Afferden

Lengte

6.5 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Paarse paaltjes

Weg type

Onverharde weg

Parkeren

U kunt uw auto parkeren aan de Bosweg

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 9 beoordelingen | Sinds 26 juni 2017

Wieke
13 maart 2019

Prachtige route, nu 3x gelopen, blijft mooi. Tussen de koeien en geiten. Het stuk door het bos hebben wij de laatste 2x overgeslagen, dat is in de winter niet zo bijzonder, in plaats daarvan hebben we gewoon een rondje om het Quin gelopen en daarna richting de uitkijktoren. Je kunt gemakkelijk de route aanpassen en net iets anders lopen. Echt een aanrader!


Arnold
23 oktober 2018

prachtige route met genoeg afwisseling. We kende deze omgeving al goed, we hebben meerdere malen wandelroutes Maasduinen van de groene halte gelopen. In totaal van Mook t/m Venlo. Het blijft steeds nieuw. Als iemand zegt dat het saai is, moet je maar eens goed om je heen kijken .Ik heb deze route met mijn kleinzoon van 14 gelopen. Hij vond hem prachtig en wil in het voorjaar weer hierheen.


Moens Ilse
11 juni 2018

Zeer mooie wandeling met veel afwisseling, wel weinig plaatsen om even uit te rusten of te picknicken. Gemakkelijk in afstand aan te passen. Wij deden een combinatie van blauw, rood en paars. Dagwandeling 22 km.


albert lubbers
11 maart 2018

we hebben in arren moede de blauwe route gelopen.(best mooi) De aanduiding start aan de bosweg (enkele km lang) schiet te kort. We gaan opnieuw op zoek naar de paarse route.


Jolanda
3 maart 2018

Prachtige route! De route is goed aangegeven met paaltjes. Niet alleen wijzelf, maar ook de kinderen hebben genoten van deze route. Toppunt van deze route is het natuurgebied het Quin en de uitzichttoren, waar je een prachtig uitzicht hebt over het gebied. De kinderen vonden het heerlijk om hier van de berg te rollen en te rennen en vervolgens weer naar boven te klimmen. De landgeiten niet gezien, maar wel de Schotse Hooglanders. Leuk, maar ook wel weer wat spannend omdat een stier onze kant op kwam, toen een jonkie nieuwsgierig was en onze kant op liep. Route is zeker een aanrader!


Muriel
21 januari 2018

Mooie route, zeker aan begin en einde, het stuk door het bos is inderdaad wat saaier. Bijzonder landschap die rivierduinen! De landgeiten waren helaas op een afgeschermd stuk, die konden we alleen van grote afstand bekijken. We vroegen ons af of dat altijd zo is, ik herinner me dat we jaren geleden tussen hen door moesten lopen. De runderen waren indrukwekkend en de uitkijktoren ook.


Christina en Sadie
26 december 2017

Rivierduinenwandeling? Droge boterhamwandeling ja. In het begin krijg je een lekker voorgerechtje: duinen, koeien en water. Aan het eind een dessertje : duinen duinen en een ven. Tussenin bos bos bos bos saai saai saai saai. Misschien leuk in lente of herfst maar ik zag het niet meer zitten tegen het einde.


Arend Jan van Lint
12 november 2017

Prachtige, afwisselende route. Zitten wel een paar lange rechte stukken in door het bos (maar wel een mooi bos, veel loofhout, prachtige herfstkleuren). Markering is prima (alleen aan het begin - bij beginpunt Bosweg- een keer even moeten zoeken naar het paaltje). Leuke uitkijktoren op hoge duin waar je echt tientallen kilometers weg kijkt. Veel rust en stilte. Een aanrader!


jann
26 juni 2017

afwisselende, duidelijk gemarkeerde route. wel veel los zand wat ik persoonlijk minder prettig vind lopen.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play