Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Rivierduinenroute

De wandeling door het rivierduinengebied is telkens weer verrassend. Het gebied is onderdeel van de Maasduinen en het landschap verandert elke kilometer!

U loopt onder andere over stuifduinen, door bos, langs vennen en over heide. De route voert langs Het Quin, een vennencomplex, en langs het Zevenboomsven, waar ook een vogelkijkhut geplaatst is.

Op een van de hoogste stuifduinen is een hoge uitkijktoren geplaatst van waaruit u eenvoudig tientallen kilometers ver kunt kijken.

Dit fraaie heideterrein bestaat zowel uit vochtige als uit droge delen. Op de droge gronden groeit voornamelijk struikheide, terwijl de vochtige delen voornamelijk bedekt zijn met dopheide. Deze heidevelden herbergen veel bijzondere planten en dieren. De paarse paaltjes leiden u tevens over oude rivierduinen met mooie uitzichten. Geitenbokken en runderen begrazen het gebied, dus honden moeten aan de lijn.

Midden in het Quin splitst de route zich. Linksaf loopt de route van 6,5 km verder. Slaat u rechtsaf dan maakt u een afkorting en loopt u totaal ruim 3 km.

Startpunt Bosweg
5851 Afferden Bereken route naar startpunt
Lengte 6.5 km
Type Gemarkeerde route
Markering Paarse paaltjes
Weg type Onverharde weg
Parkeren U kunt uw auto parkeren aan de Bosweg

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen