Rondje Arcen   

Startpunt:     Schans    Arcen    Lengte: 5.5 km    10 Beoordelingen


Vanuit de Schanstoren over de waterkerende dijk (tegen de hoge Maas) door natuurgebied Barbara’s Weerd. Langs de grachten en het statige poortgebouw van kasteel Arcen (binnenplein toegankelijk in het zomerseizoen). Over de sjieke Maliebaan. Via een bospad naar de voet van de Zwarte Berg, een behoorlijke zandheuvel, ontstaan door opgewaaid rivierzand.

Langs de mooi gerestaureerde brouwerij van Hertog Jan. Door natuurgebied Eikenweerd in de winterbedding van de Maas. Over de mooie Maaspromenade om via de Burgemeester Linderspromenade, vlak langs de Maasoever weer bij de Schanstoren te eindigen.

Het dorpje Arcen is een gezellig, toeristisch Maasdorpje. Langs de route zijn veel terrassen en restaurants te vinden!

Startpunt

Schans Arcen

Lengte

5.5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

50, 56, 55, 54, 52, 53, 46, 47, 48, 78, 50

Route uitleg

Routebeschrijving

Weg type

Verharde en onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto parkeren aan de Schans

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 10 beoordelingen | Sinds 1 juni 2017

Fam vd Linde
12 juli 2019

Mooie, afwisselende route. We hadden dan ook prachtig weer. Helaas eenmaal verkeerd gelopen omdat het bordje " verdekt staat opgesteld" in de heg / afrastering van het tuincentrum bij afslag Wilde Kampweg. Het paaltje zou eigenlijk aan de andere kant weg moeten staan.


Jos Peusen
13 november 2018

Mooie route, met veel afwisseling in het beginnende herfstlandschap. Helaas twee keer een pijltje gemist (niet goed zichtbaar ? Of slachtoffer van vandalisme ?) waardoor de route iets langer is geworden dan aangegeven. Daarom geen vijf sterren. Maar zeker een aanbevelenswaardige route.


Trommelmans Christine
3 november 2018

Veel afwisseling in landschappen. Kans op een drankje en een hapje.


Vander Eeckt Erik
8 augustus 2018

Het was een prachtige bewijzerde route met een fijne afwissling van water, de maas, over de maasduien, voor iedereen een aanrader deze route te volgen.


Corrie van der Aalst
4 juli 2018

Mooie route, wij waren eerst langs de Maas begonnen dit was met het warme weer een aanrader toen naar Hertog Jan bij het kruispunt stond geen aanwijzing meer naar de zwarte bergen even aan wat bewoners gevraagd en die hebben ons de weg gewezen in de bossen was het weer lekker koel bij het pannenkoekenhuis een lekkere ijsco op al met al een mooie route, echt een aanrader. Jullie routes zijn altijd mooi en goed.


Lianne van der Vloet
22 mei 2018

Mooie wandeling


Ria van Rossum
10 mei 2018

Mooie wandeling genoten


Maaike De Ridder
13 oktober 2017

Mooie en afwisselende herfstwandeling met twee jonge kinderen: uitgewaaid langs Maas, laan, bos, veld en wijk. Heerlijk gegeten bij Hertog Jan. Perfect!


familie Janssen
29 juli 2017

Erg leuke en afwisselende wandeling. Arcen op zijn best! Wij zijn gestart bij bierbrouwerij Hertog Jan. Onderweg genoten we van de verrassende paadjes, mooie woningen en de natuur maar ook van een overheerlijke pannenkoek bij de Bosrand en een lekker ijsje van Clevers waardoor ook de kids het een super leuk uitstapje vonden.


Monsieurs
1 juni 2017

afwisselend, verrassend, met historische inslag


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route