Rondje door Peelgebied Mariaveen Meer info / print / GPX

Rondje door Peelgebied Mariaveen   

Startpunt:     Kamp Mariaveen    5759 PX    Helenaveen    Lengte: 8.3 km    3 Beoordelingen


Het Rondje door Peelgebied Mariaveen laat u kennis maken met de Mariapeel en dan specifiek het gebied Mariaveen. De Mariapeel is samen met de Deurnsche Peel de hoofdmoot van het vroegere hoogveengebied dat door de Firma van de Griendt ontgonnen werd. De sporen van ontginning zijn nog goed zichtbaar; het kanaal dat u over steekt om bij de parkeerplaats aan het begin van deze route te komen is bijvoorbeeld gebruikt om de turf te vervoeren naar de turfstrooiselfabriek.

Ooit een ondoordringbaar moeras, nu een landschap van water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. Toen was het een plek waar je liever niet kwam, nu is het een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. U kunt hier de natuur zien, ruiken, horen en voelen.

Behalve de route van KnopenLopen zijn er nog andere wandelingen aangegeven met gekleurde palen. Ook een NS-wandelroute gaat door dit gebied.

Startpunt

Kamp Mariaveen
5759 PX Helenaveen

Lengte

8.3 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

50, 53, 54, 55, 20, 52, 51, 50

Weg type

Onverharde wegen en laarzenpad

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het startpunt

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 22 september 2017

Agnes
18 juli 2019

heel mooi route


Mario Gorgosz
23 oktober 2018

Elke route heeft haar charme, waaronder deze ook. Stilte was typerend op sommige stukken... dat geeft net die dimensie om te genieten van de omgeving. De moeite waard.


Piet en Mia
22 september 2017

Mooie ''eens wat anders'' route. De weg langs het defensie kanaal trok wel erg lang! Een afkorting over het kanaal zou wenselijk zijn en een of 2 bankjes meer op die lange weg. Als je onverhoopt ergens last van krijgt kun je geen kant op. Mooiste natuur op het laatste deel. Opvallend stil gebied.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route