Rondje met het pontje (wandel) Meer info / print / GPX

Rondje met het pontje (wandel)   

Startpunt:     St Jorisstraat    5954    Beesel    Lengte: 11 km    8 Beoordelingen


Deze mooie wandeling brengt je aan beide kanten van Moeder Maas door prachtige gebieden en historische dorpjes. 

In eerste instantie wandel je over een onverhard pad met de Maas aan je rechterhand. Je loopt door een fruitboomgaard en langs akkervelden. Onderweg passeer je een molen en ‘Oud Beesel’ met karakteristieke oude boerderijen. Bij het buurtschap Rijkel neem je de fiets/voetveer naar de overkant.

Aan de overkant wandel je richting Musschenberg en de Weerdbeemden, beide zijn bijzonder mooie natuurgebieden. Via het buitengebied van Kessel-Eik wandel je het dorp Kessel binnen. Dit historische Maasdorp is een bezoekje zeker waard. In Kessel neem je de veer weer terug naar het startpunt.

Verken Kessel

Wil je dit historische dorp verder ontdekken? Combineer deze wandeling dan met Dorpsommetje Kessel (2 km). Je gaat dan bij knooppunt 72 niet terug naar het veer, maar je neemt het pad langs de Maas richting knooppunt 10. Zo kun je ook een bezoek brengen een het bijzondere Kasteel de Keverberg en het historische marktplein met haar gezellige terrasjes. 

  • Let op: het voetveer bij Rijkel is alleen van april t/m oktober in de vaart. Let op de vaartijden.
  • Gasten van Landal De Lommerbergen lopen bij de uitgang van het bungalowpark naar links richting veerpont. Na ongeveer 500 meter begint de wandelroute bij wandelknooppunt 9.
  • Wil je deze route liever per fiets verkennen? Bekijk dan hier Rondje met het pontje (fiets)
Startpunt

St Jorisstraat
5954 Beesel

Herkenningspunt

Bij het veer aan de Beeselse kant

Lengte

11 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

9, 22, 20, 51, 50, 38, 37, 35, 43, 41, 42, 93, 94, 95, 98, 71, 70, 72, 9

Weg type

onverhard en verhard

Parkeren

Parkeerplaats bij wandelknooppunt 9 aan het veer

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 8 beoordelingen | Sinds 22 april 2016

sylvia
6 mei 2019

mooie route en gevarieerd het probleem bij nummer 43 is opgelost perfect de route kunnen wandelen!


Math
2 september 2018

Heb het zelfde ervaren als John op 27 aug j.l. in de beoordelingen. Bij de knooppunten beschrijving is Nr 43 er nog steeds niet tussen geplaatst terwijl het probleem al langer bekend schijnt te zijn ???? Waarom dan deze feedback vragen als er toch niets mee wordt gedaan?? Er zijn voldoende leuke terrasjes langs de gehele route. een mooie route. TIP : loop deze route s'morgens of door de week daar ook de fietsers van dezelfde paden gebruik maken.

Redactie: Dankjewel voor je beoordeling Math! Er wordt altijd iets gedaan met de feedback. Dat is deze keer niet binnen vier dagen gelukt helaas! De route is na deze terugkoppeling aangepast :) 


John
27 augustus 2018

Een mooie route met op verschillende plaatsen eem mooi uitzicht over de Maas en uiterwaarden. Alleen staat op paaltje 42 geen pijl naar 35 (en bij 35 geen naar 42) Je moet bij beide 43 aanhouden. Onderweg staat dan een paal waar ook naar 35 (42) wordt verwezen.

Redactie: Dankjewel voor je beoordeling! De route is ietsje aangepast naar aanleiding van je terugkoppeling. 


rianne
28 mei 2018

prachtige route! enkel punt 35 was zoeken

Redactie: Knooppunt 35 is naar aanleiding van je opmerking duidelijker aangegeven in het veld. 


Samens
4 augustus 2017

Wij hebben de ronde gelopen op 3 augustus 2017. Prachtige ronde. Niet geheel duidelijk waar start was...maar als je vanuit Beesel komend richting Kessel de auto bij het pont parkeert, sta je op startpunt. Enige onduidelijkheid voor ons was voor punt 43. Wij hebben paal 35 gemist, maar zijn wel goed uitgekomen. Fijne route net veel rustpunten en prachtig weidse uitkijkjes. Goed te doen, ook voor de beginnende wandelaars.


Marcel
21 juli 2017

21 juli gelopen vanaf pond Kessel-Beesel. Eerste stuk is mooi door de boomgaarden, daarna even moeten zoeken om het juiste pad te vinden na de molen. Via het voet/fietsveer de oversteek weer gemaakt. Dan volgt het mooiste gedeelte van de route over de Musschenberg waar je op diverse plekken een mooi en hoog uitzicht hebt over de Maas. Vervolgens volgt het minst mooie gedeelte om een bedrijf heen. Het laatste stuk naar Kessel is dan weer mooi met enkele prachtige woningen gelegen aan de oevers van de Maas. In totaal 2 uur gewandeld met veel mooie uitzichten.


Fam. Twisk
19 juli 2017

We hebben genoten van deze mooie wandeling. Mooie panorama's over de Maas. We liepen het rondje medio juli (door de week) en toen was het bijna overal rustig. Een deel van het pad wordt gedeeld met fietsers maar er zijn ook gedeeltes waar alleen wandelaars kunnen komen. Enige minpunt vonden wij het deel tussen knooppunten 42 en 94 waar de rust vervelend verstoord wordt door het zand en grind overslag bedrijf.


fam.van lier
22 april 2016

niet aan gegeven dat het pontje niet vaart.dat was jammer.we zijn met de hele groep weer terug gelopen.zet er bij dat het in april allen weekend vaart. gister 21april gelopen. het is een prachtige wandeling ...


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route