Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Rondje Steegberg (en over het Bedelaarspad)

Sevenum is een peeldorp dat deels door ontginning is ontstaan. Gelukkig zijn enkele bossen gespaard gebleven zoals de Steegberg. Attractiepark Toverland zowel binnen als buiten groeit nog steeds en voor de uitbreiding van het attractiepark wordt binnenkort de visvijver opgeofferd. Er is reeds een nieuwe visgelegenheid aangelegd.

Vlak langs het gebied is het Bedelaarspad, vroeger de grens voor personen die niet welkom waren in het dorp. Het pad is vernoemd naar de arme mensen, die er de gang naar de gaarkeuken van de kerk maakte. 

Sevenum is een peeldorp, bestaande uit drie kernen: Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Een groot gebied is ontgonnen maar er zijn gelukkig nog stukken hei en bos over. De Steegberg, gelegen tussen de Mariapeel en het dorp Sevenum, hoort hier bij. Klein maar fijn, bovendien sluit het aan bij het bos Heesberg en de Bossen en tegen het attractiepark Toverland, een binnen en buiten park en het hele jaar geopend. Voor de uitbreiding van het attractiepark is de visvijver overgenomen en vlak bij knooppunt 21 is een nieuwe gegraven. Ook aardig is om eens rond de visvijver te lopen, het beeld blijft veranderen maar blijft mooi. In het bos heeft ook de politiehondenvereniging haar lokaal en oefenterrein. Naast de nieuwe visvijver is een gedenksteen aan het oorlogsverleden.

De route loopt over het KnopenLopen netwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is verkrijgbaar te koop bij vele verblijfsaccommodaties en VVV Horst aan de Steenstraat 2 in Horst.

Startpunt Kronenbergweg
5976 NV Kronenberg Bereken route naar startpunt
Lengte 6 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 21, 34, 35, 48, 49, 68, 23, 22, 21
Weg type verharde en onverharde wegen
Parkeren Na knooppunt 21 bij de visvijver

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen