Rozenpad   

Startpunt:     Markt 19    5973 NR    Lottum    Lengte: 6.8 km    4 Beoordelingen


Ontdek de rijke rozencultuur van Lottum, het rozendorp van Nederland met internationale faam.

Het Rozenpad voert u langs interessante plekken in en om het dorp en laat u, in het seizoen, genieten van rozenvelden en hectares Afrikaantjes, welke gebruikt worden als bodemverbeteraar.

U loopt ook door een natuurgebied ‘Siebersbeek’ van Het Limburgs Landschap waar ook de Houthuizermolen gelegen is. Deze is te bezoeken op gezette tijden. Op verschillende plekken in de route heeft u mooi zicht op De Maas en over de meanderende Groote Molenbeek. Een bezoek aan De Rozenhof is ook een absolute noodzaak voor rozenliefhebbers; hier kunnen ze u alles vertellen over rozen en ziet u de mooiste soorten verzameld in de showtuin.

LET OP: de rozenvelden zijn het mooiste in de maanden mei t/m september.

Startpunt

Markt 19
5973 NR Lottum

Herkenningspunt

Achter de kerk, nabij De Rozenhof

Lengte

6.8 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

12, 23, 84, 27, 28, 82, 22, 21, 12

Weg type

Verharde en onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren op de Markt en rondom de kerk

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 22 mei 2016

Carina
3 oktober 2018

Op 3 oktober 2018 de route gewandeld. Vooraf al gelezen dat de rozenvelden het mooiste zijn in de maanden mei tot en met September, deze periode is voorbij. Toch nog wat mooie rozenvelden kunnen bekijken maar inderdaad kwam ik langs meer akkerland met andere gewassen dan percelen met rozen(struiken). Op deze dag was bij knooppunt 21 de weg over een flink stuk opengebroken. In de richting van knooppunt 12 een stuk door het zand en over zandheuveltjes moeten lopen. In de beschrijving wordt de houthuizer kapel als bezienswaardigheid aangeprezen. Om deze te kunnen bekijken bij knooppunt 27 niet meteen naar links om door te lopen naar knooppunt 28 maar een aantal meters naar rechts lopen. Overigens is er bij knooppunt 84 ook een mooie kapel te bekijken. Zoals bij eerdere reviews werd aangegeven ontbrak bij knooppunt 27 naar 28 een aanwijzing. Als er iets niet klopt op een route kan dit worden doorgegeven via: www.routebureaulimburg.nl dan kiezen 'Over ons' en vervolgens meldpunt. Daar kan op een formulier worden aangegeven wat er niet in orde is. Mijn ervaring is dat meldingen op deze manier gedaan opgelost worden. Ik heb van de ontbrekende aanwijzing een melding gedaan. Ik vind het een afwisselende route; door het dorp Lottum, langs akkers, door een stukje bos, langs de Siebersbeek die de Maas instroomt en langs de Maas.


Marianne
11 juni 2018

10 juni 2018 de route gelopen, het was een mooie wandeling maar slechts 1 veldje met kleine rozenstruikjes gezien. Vooral veel mais en graan langs


Felipe
5 augustus 2017

Tussen de knooppunten 27 en 28 ontbreken volgens mij een paar pijltjes. Althans, ik heb ze niet kunnen vinden. Zonder het plattegrondje had ik niet geweten dat ik eerst rechtsaf (de Grubbenvorsterweg op) en kort daarna linksaf moest. De route kwam niet overeen met mijn verwachtingen vooraf. Door alle verhalen over de rijke rozencultuur van Lottum had ik veel meer rozenvelden langs de route verwacht. Ook had ik volop rozengeur verwacht, maar de enige geur die ik kon ontdekken was afkomstig van vee.


Jac en Annie
22 mei 2016

Mooie route langs de maas. De overkant van de Grubbenvorsterweg valt wat tegen. De markeringen mogen even goed nagekeken worden. Volgens mij ontbreken er hier en daar wat paaltjes. Gelukkig kennen we de omgeving. Na 10 km met wat omlopen terug bij start.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route