Smokkelpad   

Startpunt:     Straelseweg 35    5941 NJ    Velden    Lengte: 2.5 km    5 Beoordelingen


Ontdek het avontuurlijke en grensoverschrijdende Smokkelpad voor kinderen en beleef wat de natuur te bieden heeft in de bossen rondom Jagersrust in Velden en Bauerncafé Jacobs in Straelen. 

Het Smokkeplad is ongeveer 2,6 kilometer lang en voorzien van richtingaanwijzers. Op diverse locaties zijn informatieborden geplaatst met verhalen over het leven van de smokkelaar. In het grensgebied tussen Nederland en Duitsland werd hier namelijk veel gesmokkeld. Vooral koffie, boter en suiker ging vanuit Limburg de grens over.

Startpunt

Straelseweg 35
5941 NJ Velden

Herkenningspunt

Jagersrust

Lengte

2.5 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Borden Smokkelpad

Weg type

voornamelijk bospaden

Parkeren

Parkeren kan bij Jagersrust in Velden

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 5 beoordelingen | Sinds 22 augustus 2016

Fam van Dieren
10 oktober 2018

Met heel veel plezier gelopen met onze kinderen van 6 en 8 jaar. Echt een aanrader. Zowel de informatie en opdrachten als de uitdaging in alle klim en klauteropdrachten maakten deze wandeling de moeite waard.


Joep
26 maart 2018

Heel erg leuk voor kinderen. Fijne afstand, veel te doen onderweg. Gelopen met twee kinderen van 4 en 6 jaar. En nog eentje van 2 op de rug in een draagzak. De wandelroute is niet toegankelijk met een wandelwagen (dat wisten we gelukkig van tevoren). Beginpunt is erg onduidelijk, maar het maakt dus niks uit waar je begint. Gewoon de uiltjes op de bomen volgen.


PF
12 november 2016

Leuke route voor de kinderen om te lopen. Diverse klim en klouterspellen op de route en info over vroeger.


Vaessen Stramproy
15 oktober 2016

Een erg leuk pad om met kleine kinderen te lopen. Veel klim en klauter onderdelen. Als afsluiting lekker eten en drinken bij Jagersrust een leuk restaurant met speeltuin Aanrader voor gezinnen met kleine kinderen.


Jeske
22 augustus 2016

Bij hebben met 2 kinderen van 4 en 2 jaar deze leuke wandeling gelopen. Het is echt ontzettend leuk en avontuurlijk voor de hele familie. De kinderen moeten uiltjes (bewegwijzering) zoeken om de route te lopen en onderweg zijn er 'hindernissen' en kastjes waar je je hand in moet steken om te voelen wat erin zit. We hebben een leuke middag gehad! Na de wandeling pannenkoeken eten bij Jagersrust maakte het feest compleet.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route