Spiritueel Ommetje Meer info / print / GPX

Spiritueel Ommetje   

Startpunt:     Markt 5    5975 AM    Sevenum    Lengte: 10 km    4 Beoordelingen


Behalve dat de inwoners van Sevenum devoot waren, hadden ze ook de middelen om gedenktekens op te richten; Sevenum telt maar liefs 29 kruisen en 14 kapellen.

Het spiritueel ommetje voert in 10 kilometer langs diverse kruisen en kapellen en langs de kerken van Sevenum en Kronenberg. Ondanks dat de kruisen en kapellen centraal staan in deze route is de mooie omgeving niet te missen. U loopt door het voor Sevenum zo kenmerkend buitengebied met broekbossen, wilgenlanen en landbouwgronden. De eerste helft van de route loopt voorbij de meanderende Blakterbeek in een prachtig coulissenlandschap met flora en fauna. Het tweede deel van de route is dor een open tuinbouwgebied, een heel andere vegetatie. Deze afwisseling zorgt voor een gevarieerde wandeling!

Startpunt

Markt 5
5975 AM Sevenum

Herkenningspunt

Naast de kerk

Lengte

10 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

1, 2, 29, 12, 13, 88, 15, 14, 16, 27, 26, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 1

Weg type

voornamelijk onverharde wegen

Parkeren

U kunt uw auto gratis parkeren op het Raadhuisplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 9 februari 2017

Carina
8 november 2019

Deze route is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer; je neemt in Venlo of Venray buslijn 87 en stapt uitbij halte Centrum in Sevenum. Vlakbij de bushalte wordt door middel van paaltje de weg aangegeven naar knooppunt 1 bij de kerk in Sevenum. De kerk in Kronenberg hebben we gemist. Onderweg 4 kapellen en 3 kruisen gezien. Heel bijzonder vonden wij bij 1 kruis kan een gastenboek worden getekend. Zoals in de omschrijving wordt aangegeven: het is een gevarieerde wandeling.


Marion
21 februari 2019

Mooie route met name verrassend omgeving Blakterbeek. Veel oude knotwilgen. Route loopt ook langs de oude bierbrouwerij Vullinghs. Laatste stukje over de open velden is inderdaad wat saaier. Route is goed te volgen


John
7 oktober 2018

Een leuke route. Ik heb hem in omgekeerde volgorde gewandeld, zodat ik de Blakt in het laatste gedeelte had. De kruisen en kapelletjes onderweg maken het ook leuk. Vooral omdat bij veel een informatie bordje staat. Verder mooie oude boerderijen onderweg. De Blakt is een erg mooi stukje natuur, dat ook een verrassing is voor veel mensen uit de streek. Je weet niet dat er zo'n mooi stukje natuur en oud boerenlandschap daar ligt. Wel is het eerste stukje tijdens de omgekeerde route niet lekker aangegeven. Bij paaltje 85 staat 28 niet aangegeven, waardoor het zoeken is waar je heen moet.


Marij Verhoeven
9 februari 2017

Vandaag 9 februari 2017 deze route gelopen. Vooral het begin was heel mooi langs een beekje. Later op de open vlakte was het minder leuk. Een vrij lange eentonige weg door de velden.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route