Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Stuwroute Baarlo

Geniet van het historische centrum van Baarlo met oude wasplaats, watermolen en kasteel. In het Maasdal komt u langs een prachtig herenhuis om vervolgens via het buitengebied bij stuwcomplex Belfeld te komen, waar grote schepen geschut worden.

 

Vanuit de parkeerplaats aan de Sprunklaan loopt u linksaf naar de Baron van Erplaan. Deze gaat over in de Markt (afstand is ongeveer 2 minuten).

De route start op de Markt bij knooppunt 65, daarna achtereenvolgens de knooppunten:  94, 48, 95, 100, 43, 42, 45, 47, 64, 65

De Markt ligt op de rand van het Maasdal, hier eindigt de oude winterbedding van de Maas. Beneden op de klei is het landschap rijk aan kleine bronnen (sprengen), afkomstig van regenwater van de hoger gelegen zandgronden. Een ervan is de bron voor de wasplaats de Sprunck. In het Maasdal komt u in de buurt van 'De Roffart'. Loop vanuit knooppunt 100 circa 150 meter richting knooppunt 99 om De Roffart te bezoeken. Dit herenhuis hoorde aanvankelijk bij kasteel Oyen. Het was een borgleen van het kasteel van Broeckhuysen. De kastelen waren in het bezit van de heren van Kessel . Dit blijkt ook uit het alliantiewapen boven de toegangspoort uit 1629. De naam Roffart komt van Floirken Roeffart die in 1634 wordt genoemd als wapenknaap. Voorbij de Roffart gaat de route naar de stuw.

De Maas is een regenrivier, die vroeger nog wel eens droog stond. Nu regelt de stuw het minimumpeil. Bij hoog water is de Maas niet bevaarbaar en stroomt het kolkende water over de dichte stuwdeuren. Bij de stuw vindt u een informatiebord. Terug in Baarlo gaat de route door parkbos 't Kempke met verschillende soorten bomen.

Startpunt Markt
5991 AT Baarlo Bereken route naar startpunt
Lengte 5 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 65, 94, 48, 95, 100, 43, 42, 45, 47, 64, 65
Weg type Verharde en onverharde wegen
Parkeren Gratis parkeren op parkeerplaats Sprunklaan
Horeca langs deze route
Hoeve Hofackers Vergelt 2B, Baarlo
Centraal Baarlo Markt 1, Baarlo
Bezienswaardigheden langs deze route
Brouwershuis Markt 21, Baarlo
Waterradmolen Baron Van Erplaan 1, Baarlo
Autoveer Baarlo-Steyl Vergelt 21, Baarlo
Pastorie Markt 3, Baarlo
Kasteel d'Erp Baron Van Erplaan 1, Baarlo
Knopen van Shinkichi Tajiri Grotestraat 2, Baarlo
Wasplaats De Sprunk Baron Van Erplaan 1, Baarlo
Fietspendeldienst Arcen-Steyl Vergelt 21, Baarlo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen