Van Kruispunt naar de Pelen Meer info / print / GPX

Van Kruispunt naar de Pelen   

Startpunt:     Alexanderplein 2    5768 BE    Meijel    Lengte: 18 km    4 Beoordelingen


Op de grens van Noord-Brabant en Limburg komen historie, cultuur en natuur samen in het pittoreske dorpje Meijel. Hier, aan de rand van het Peelgebied, staat u oog in oog met puur natuur: bossen, weilanden en paarse heide, waar iedere ochtend reeën en wilde varkens ontwaken.

De wandelroute "Van Kruispunt naar de Pelen" start in het hart van Meijel, waar diverse bezienswaardigheden en monumenten te zien zijn. De bezienswaardigheden zijn voorzien van een Linjizjer (turfschop), waarop u informatie en een bijzonder verhaal over het monument kunt lezen.

Via Nationaal Park De Groote Peel komt u uiteindelijk terecht bij Buitencentrum De Pelen. Hier kunt een pauze inlassen. Ook is hier de mogelijkheid om een fiets te huren en het tweede deel van de route per fiets af te leggen.

De beschrijving van de route vindt u onder de knop 'print deze route'. De brochure en het routekaartje zijn tevens te verkrijgen bij de horeca-bedrijfsaccommodaties, campings en b&b's in de buurt, Buitencentrum De Pelen en VVV Panningen. Daarnaast is de brochure hier online te downloaden.

Startpunt

Alexanderplein 2
5768 BE Meijel

Herkenningspunt

Alexanderhof

Lengte

18 km

Type

Beschreven route

Route uitleg

Routebeschrijving ook in folder beschikbaar bij oa VVV Panningen

Weg type

Verhard en onverhard

Parkeren

Parkeren kan op het Alexanderplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 20 maart 2016

Rob
17 mei 2018

Het eerste gedeelte (gelopen vanaf het Buitencentrum De Pelen) door het Nationale Park De Groote Peel is erg mooi. Het stuk door Meijel is niet mooi; eigenlijk is dat stuk door de bebouwing te lang voor zo'n wandeling. Als je Meijel uit bent, dan kom je als snel weer op onverharde paden, minder mooi dan het eerste gedeelte, maar toch fraai. Gelopen op de GPS, dus geen probleem met aanwijzingen.


Marcel
27 april 2018

Ik ben het helemaal eens met de beoordeling van Marco en neem deze dan ook volledig over: Mooie afwisselende route. Helaas niet duidelijk beschreven. Buiten de kern van Meijel is het af en toe zelfs een "speurtocht". Daar waar een deel op de knopenroute ligt, mogen best de betreffende knopen in de routeomschrijving benoemd worden.


Marco
18 november 2017

Mooie afwisselende route. Helaas niet duidelijk beschreven. Buiten de kern van Meijel is het af en toe zelfs een "speurtocht". Daar waar een deel op de knopenroute ligt, mogen best de betreffende knopen in de routeomschrijving benoemd worden.


José
20 maart 2016

Mooie afwisselende route maar de afstand hebben wij ons in vergist. De omschrijving doet vermoeden dat je op de pauze plaats Buitencentrum De Pelen ongeveer op de helft bent, maar heb je al 11 km erop zetten. Nu moet je dus nog terug naar centrum Meijel wat vervolgens ook bijna 10 km is. Volgens de omschrijving lijkt het alsof de totale route 8,6 km is.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route