Van Kruispunt naar de Pelen Meer info / print / GPX

Van Kruispunt naar de Pelen   

Startpunt:     Alexanderplein 2    5768 BE    Meijel    Lengte: 18 km    4 Beoordelingen


Op de grens van Noord-Brabant en Limburg komen historie, cultuur en natuur samen in het pittoreske dorpje Meijel. Hier, aan de rand van het Peelgebied, staat u oog in oog met puur natuur: bossen, weilanden en paarse heide, waar iedere ochtend reeën en wilde varkens ontwaken.

De wandelroute "Van Kruispunt naar de Pelen" start in het hart van Meijel, waar diverse bezienswaardigheden en monumenten te zien zijn. De bezienswaardigheden zijn voorzien van een Linjizjer (turfschop), waarop u informatie en een bijzonder verhaal over het monument kunt lezen.

Via Nationaal Park De Groote Peel komt u uiteindelijk terecht bij Buitencentrum De Pelen. Hier kunt een pauze inlassen. Ook is hier de mogelijkheid om een fiets te huren en het tweede deel van de route per fiets af te leggen.

De beschrijving van de route vindt u onder de knop 'print deze route'. De brochure en het routekaartje zijn tevens te verkrijgen bij de horeca-bedrijfsaccommodaties, campings en b&b's in de buurt, Buitencentrum De Pelen en VVV Panningen. Daarnaast is de brochure hier online te downloaden.

Startpunt

Alexanderplein 2
5768 BE Meijel

Herkenningspunt

Alexanderhof

Lengte

18 km

Type

Beschreven route

Route uitleg

Routebeschrijving ook in folder beschikbaar bij oa VVV Panningen

Weg type

Verhard en onverhard

Parkeren

Parkeren kan op het Alexanderplein

Meer info / print / GPX
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route