Vesting 't Genneperhuis Meer info / print / GPX

Vesting 't Genneperhuis   

Startpunt:     Ellen Hoffmannplein    Gennep    Lengte: 5 km    3 Beoordelingen


Vanuit het centrum van Gennep naar de ruïne Vesting ’t Genneperhuis, gelegen aan de monding van de Niers in de Maas. Om de historie zichtbaar te maken en levend te houden zijn delen van de voormalige kroonwerken en grachten in het gebied rondom ‘t Genneperhuis hersteld en zijn diverse bruggetjes aangelegd. Desgewenst kan een deel van de route worden gevolgd via een laarzenpad langs de Niers.

U kunt deze route ook volgen via het de witte stickers (met bruine opdruk) op paaltjes.

Startpunt

Ellen Hoffmannplein Gennep

Lengte

5 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

48, 69, 70, 91, 90, 66, 67, 68, 48

Weg type

Grotendeels verharde wegen en paden

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in het Melkstraatje

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 3 beoordelingen | Sinds 24 januari 2016

Jan Hutten
19 augustus 2019

Er zijn wat plaatsen waar je moet zoeken naar de goede richting en het blijkt dat er ook andere route nummers zijn bijgekomen op knooppunt 65 staat richting 70 niet aangegeven maar nr. 27 en rond het gennep huis uitkijkpunt mogen ook wel een paar richting punten bijkomen.hoogtijddat deze route eens gecontroleerd word.en vanaf punt 70 richting 91 was de weg afgesloten door werkzaanheden waardoor ik terug moest lopen en het rondje niet kon afmaken.bij het laarzen padstond wel aangegeven dat deze was afgessloten.


Werner Toonen
9 april 2017

Leuke route om te lopen. onderweg veel ganzen gezien die samen gezellig aan het kwetteren waren. Tip is om zeker de laarzenroute te pakken. een stuk inspirerender dan langs de grote weg. Natte sokken moet je vroeg in de ochtend wel voor lief nemen.


Henk
24 januari 2016

Jammer dat de informatie rondom het Genneperhuis nog steeds fout en incompleet is. Niets over de betekenis en toch zeer belangwekkende gebeurtenissen rond het jaar 1000, toen hier de Prefect zetelde. In een folder las ik zelfs nog de pertinente onzin over het slot "Immenhagen". Voor juiste info: zie het forum van http://www.graafschap-middeleeuwen.nl/forum2/viewtopic.php?f=2&t=657 waarop u kunt lezen dat óók Rien van den Brand inmiddels overtuigd is van deze foute informatie.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route