Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Walsberg route

Deze route is een mooie combinatie tussen landelijk gebied, bossen en dorpsgezichten. Vanaf het veer bij de Maas wandel je via boomgaarden richting Ouddorp en de Maas. Vandaar ga je richting 't Spick en de bossen rondom de Walsberg. Onderweg kom je in de buurt van het dorp Beesel. 

Aan het einde van de wandelroute loop je om Landal De Lommerbergen heen, terug richting de Maas en het startpunt van de route.

Tip: steek per veerpont de Maas over naar Kessel en bezoek hier het prachtige, recent verbouwde Kasteel de Keverberg.

Het dorp Beesel is vooral bekend door het Draaksteken, een openlucht schouwspel over de legende van Sint Joris en de Draak. Eens in de 7 jaar (2016 is een van deze jaren) staat Beesel in het teken van deze strijd tussen goed en kwaad. In 2012 is het Draaksteken officieel als traditie toegevoegd aan de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. 
De traditie leeft onder de Beeselse bevolking, dat blijkt uit de vele sildjes of andere kunstwerken waarmee huizen van inwoners versierd zijn.

De route vormt een deel van het grote stuifzandcompex dat zich bij Rijkel aan de oostzijde van de Maas naar het noorden uitstrekt. De route gaat grotendeels over onverharde paden, maar is uitstekend begaanbaar. 

Voor Lommerbergengasten: loop vanaf de hoofdingang richting de Kesselseweg. Je komt dan uit tussen knooppunt 73 en 70. Dit is een alternatief startpunt voor de route.

Startpunt Veer Beesel
5954 BH Beesel Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Veerpont Beesel-Kessel
Lengte 5.9 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 9,22,23,24,72,79,35,70,75,73,78,77,9
Weg type Verharde wegen en bospaden
Parkeren Bij het veerpont Beesel-Kessel is voldoende gratis parkeergelegenheid
Bezienswaardigheden langs deze route
Kasteel De Keverberg Kasteelhof 4, Kessel
Luisterplek 206 - Drama op de Maas St. Jorisstraat, Beesel
Waterstand Maas 1993 St. Jorisstraat, Beesel

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen