Wandelroute Boschhuizen Meer info / print / GPX

Wandelroute Boschhuizen   

Startpunt:     Maasheseweg 80-91    5817 AA    Venray    Lengte: 3 km    2 Beoordelingen


'Boschhuizen' is een onderdeel van het grotere boscomplex Boschhuizerbergen. Het gebied van 60 hectaren groot, is vernoemd naar de oude buurtschap 'de Boschhuizen'. De huidige bossen dateren uit de Tweede Wereldoorlog en bestaan uit grove den met enkele opstanden van Corsicaanse en Oostenrijke den, Japanse lariks en een hoekige douglas.

De bomen staan op zeer arme grond, gedeeltelijk op voormalig stuifzand. Jonge inlandse eiken en Amerikaanse eiken wisselen elkaar af in de struikenetage. Aan de zuidkant van het gebied ligt een graslandje met een poel. Deze open plek is de ideale zonnestek in het donkere bos voor vlinders, libellen en andere dieren. 

Wandelroute Boschuizen verlengen

Deze wandeling is te verlengen met 0,3 km. De route (4 km) is dan te volgen volgens de knooppunten 30, 31, 32, 33, 35, 30. 

Startpunt

Maasheseweg 80-91
5817 AA Venray

Herkenningspunt

Hotel Asteria

Lengte

3 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

30, 34, 32, 33, 35, 30

Weg type

Onverharde paden

Parkeren

Parkeerplaats voor de slagboom bij natuurgebied

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 2 beoordelingen | Sinds 15 februari 2016

Sandra
22 januari 2017

Ik heb de route met de rode paaltjes gevolgd. Ik heb het idee dat, als ik gewoon op de bonnefooi door Boschhuizen was gaan lopen, ik meer had gezien. Buiten de paar stuifduinen en de paar jeneverbesstruiken was er niet zo veel te beleven op het pad. Het ging ook een behoorlijk stuk langs het hek van het kerkhof. Ik kom nog een keer terug in een ander jaargetijde, met oostenwind - er klonk ook flink wat geraas van de snelweg.

Redactie: Deze route is inmiddels overgezet van gemarkeerde route naar de wandelknooppunten. De wandeling loopt daardoor grotendeels over andere paden. 


jl
15 februari 2016

mooi stuifduinengebied, mooi te kombineren met Ommetje Spraland


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Bezienswaardigheden langs deze route