Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Wandelroute Boschhuizen

'Boschhuizen' is een onderdeel van het grotere boscomplex Boschhuizerbergen. Het gebied van 60 hectaren groot, is vernoemd naar de oude buurtschap 'de Boschhuizen'. De huidige bossen dateren uit de Tweede Wereldoorlog en bestaan uit grove den met enkele opstanden van Corsicaanse en Oostenrijke den, Japanse lariks en een hoekige douglas.

De bomen staan op zeer arme grond, gedeeltelijk op voormalig stuifzand. Jonge inlandse eiken en Amerikaanse eiken wisselen elkaar af in de struikenetage. Aan de zuidkant van het gebied ligt een graslandje met een poel. Deze open plek is de ideale zonnestek in het donkere bos voor vlinders, libellen en andere dieren. 

Wandelroute Boschuizen verlengen

Deze wandeling is te verlengen met 0,3 km. De route (4 km) is dan te volgen volgens de knooppunten 30, 31, 32, 33, 35, 30. 

Het startpunt van de wandelroute ligt aan de Maasheseweg, ter hoogte van Hotel Asteria. Dit is bij afslag Venray-Noord aan de A73. Vanuit Hotel Asteria rijdt u richting Maashees. Sla na ongeveer 250 meter rechtsaf de bosweg in. Hier treft u een parkeerplaats en het infopaneel.

Startpunt Maasheseweg 80-91
5817 AA Venray Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Hotel Asteria
Lengte 3 km
Type Knooppunten route
Knooppunten 30, 34, 32, 33, 35, 30
Weg type Onverharde paden
Parkeren Parkeerplaats voor de slagboom bij natuurgebied
Bezienswaardigheden langs deze route
Jeneverbessen Maasheseweg, Oostrum

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen