Print deze route | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Wandelroute Maascorridor

Dankzij het natuurgebied langs de Maasoever, de zogenaamde Maascorridor, krijgt de Maas weer de ruimte om uit de oevers te treden wanneer dit nodig is. De Maascorridor is prachtig veelzijdig en biedt mooie vergezichten over de Maas.

Het beginpunt van de route is in Blerick. Blerick ligt op de westoever van de Maas, op een hoogte van ongeveer 18 meter. Via een spoor- en verkeersbrug is Blerick met Venlo verbonden. Via deze Maasbrug bereikt u dan ook Venlo, om aan de oostkant van de Maas uw wandeling te vervolgen. Al wandelend langs de Maas bereikt u het kloosterdorp Steyl. De heilig verklaarde pater Arnoldus Janssen stichtte hier in de 19e eeuw een missiehuis, dat uitgroeide  tot een indrukwekkende kloosterenclave. 

Na de oversteek per veer over de Maas, bereikt u kastelendorp Baarlo. 

Deze wandeling voert u de hele tijd over de oevers. U steekt twee keer de Maas over via een brug en via een veerpont. De route is in te korten naar 4,5 km. U loopt dan van de Stadsbrug naar de Zuiderbrug en over de andere oever weer terug naar de Stadsbrug/Sur Meuse.

Bij het startpunt, in het centrum van Blerick, liggen drie uitstekende horecazaken. Lekker koffie met vlaai bij Brasserie Sur Meuse en Eetcafé De Paerdskoel. Of de dag afsluiten met een avondje tapas bij De Tramhalte.

De wandeling begint bij Brasserie Sur Meuse, een fijne plek voor een kopje koffie, lunch of diner. Nabij Sur Meuse kunt u uw auto gratis parkeren.

Vanaf de parkeerplaats van de kerk loopt u door de  straat 'Helling' richting de Maas. Aan het einde van de weg gaat u linksaf en vervolgt u de route door het voetpad in het aan de Maas gelegen weiland.  

U volgt de rode markeringen op muren, hekken en paaltjes. Op enkele plekken kan de markering ontbreken. Echter, de route is niet moeilijk om te volgen zonder markering. U volgt gewoon de Maas richting de Stadsbrug in Venlo en aan de overkant volgt u de Maas naar de Zuiderbrug. Via de de andere oever loopt u weer terug naar de Stadsbrug/Sur Meuse.

Honden moeten aan de lijn, aangezien op de Maasoevers Galloway runderen grazen. Blijft u zelf op veilige afstand van de runderen.

Startpunt Helling 5
5921 GT Blerick Bereken route naar startpunt
Herkenningspunt Hoge kloktoren
Lengte 13.5 km
Type Gemarkeerde route
Markering Rode paaltjes en markeringen op hekken en muren
Weg type Over verharde en onverharde wegen
Parkeren U kunt uw auto gratis parkeren bij de kerk in Blerick
Horeca langs deze route
Brasserie Sur Meuse Helling 5, Blerick
Brasserie 't Vaerhóes Veerweg 18, Steyl
Bezienswaardigheden langs deze route
Kloostertuin St. Michaël St. Michaëlstraat 7, Steyl
Rivierpark Venlo-Velden Professor Gelissensingel , Venlo
St. Michaëlkerk Sint Michaëlstraat, Steyl
Kasteel De Berckt De Berckt 1, Baarlo
Het Schip zonder tong Veerweg, Steyl
Nedinsco fabriek en -toren Professor Gelissensingel, Venlo
Fietspendeldienst Arcen-Steyl Vergelt 21, Baarlo
St. Gregortuin St. Michaëlstraat 7, Steyl
Missiehuis St. Michaël St. Michaëlstraat 7, Steyl
Watertoren Parkstraat 13, Steyl
Autoveer Baarlo-Steyl Vergelt 21, Baarlo
Drukkerij St. Michaël St. Michaëlstraat 6B, Steyl
De Watermeule Molenkampweg 3, Blerick
Goede herdertuin St. Michaëlstraat 7, Steyl
Rivierpark Baarlo-Blerick Romeinenweg, Venlo
Het Ketelhuis Parkstraat 32, Steyl
Schoorsteen Canoy-Herfkens Venloseweg 65, Tegelen
De Goddelijke zaaier, gedenkteken Arnoldus Janssen Veerweg 18, Steyl
The Boots of the Hunter Maasboulevard, Venlo

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Naar e-mail sturen