Wandelroute Niersdal en Looierheide Meer info / print / GPX

Wandelroute Niersdal en Looierheide   

Startpunt:     Ellen Hoffmannplein    6591 CP    Gennep    Lengte: 7.7 km    4 Beoordelingen


Zoals de naam al aangeeft voert deze route langs en door het Niersdal en over de Looierheide. Tijdens uw wandeling kunt u genieten van het vele natuurschoon aan de boorden van de Niers. Ook de Looierheide, een prachtig natuurgebied met bossen, heide, rivierduinen en vennen, heeft u veel moois te bieden. Onderweg komt u bovendien veel bezienswaardigheden tegen. In de printversie van deze route leest u hier alles over.

Startpunt

Ellen Hoffmannplein
6591 CP Gennep

Lengte

7.7 km

Type

Gemarkeerde route

Markering

Blauwe stickers aan (lantaarn)palen

Weg type

Verharde wegen; Looierheide is onverhard en heuvelachtig

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op het Ellen Hoffmannplein

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 4 beoordelingen | Sinds 16 november 2014

Werner Toonen

Geweldig zoveel natuur zo dicht bij de bebouwde kom. je zult wel de route langs de niers moeten nemen om dit wonderschone stukje te aanschouwen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de verharde wegen, maar daarmee mis je toch een stukje natuurlijke schoonheid.


Leon

Op een paar mooie onderdelen na is deze route tegenvallend, want veel te veel door woonwijken of langs drukke verkeerswegen. Een onbescheiden (maar goedbedoelde) tip voor de gemeente Ottersum: het in potentie prachtige Niersdal behoeft professionele landschapsontwikkeling en aanleg van voetpaden langs het riviertje!


Marianne, Francy en Mitchell

mooie route, leuk afwisselend landschap. Goed aangegeven.


Senna

Helaas groot deel door woonwijk, naast doorgaande weg en langs voetbalvelden. Stukje door het bos is mooi, maar is verhouding te weinig natuur in deze route. Beetje teleurgesteld.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader

Horeca langs deze route