Print deze route | Download GPX | Naar e-mail sturen

Ervaart u problemen met printen in Google Chrome of Safari? Probeer dan een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer.

Wandelroute Sint Jansberg 6 km

Lieflijk neergevlijd tussen Maas en heuvelland, biedt Mook en omgeving misschien wel de meest gevarieerde recreatiemogelijkheden van Nederland. Want waar anders zijn water, heide, bossen en heuvels op loopafstand te vinden?

Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik, of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf. 

Deze zeer afwisselende route, met veel hoogteverschillen, vergezichten en vele bezienswaardigheden.  Start vanaf de Witteweg/Muldershofweg in Plasmolen. Hier is genoeg plek om uw auto te parkeren. Vanaf de parkeerplaats gaat u rechtsaf richting de Rijksweg. Deze weg steekt u over en gaat u rechtsaf. Na ongeveer 50 meter loopt u linksaf naar de Sint Jansberg. Hier is het begin van de gemarkeerde route. Volg de borden met bruine pijlen.

Startpunt Witteweg 9
6586 AE Plasmolen Bereken route naar startpunt
Lengte 6 km
Type Gemarkeerde route
Markering Bruine pijltjes op palen
Weg type Onverharde wegen
Parkeren U kunt uw auto parkeren bij het startpunt aan de Witteweg
Horeca langs deze route
IJssalon Clevers Muldershofweg 7, Plasmolen
Bezienswaardigheden langs deze route
Educatief Bezoekerscentrum Huys te Moock Witteweg 10, Plasmolen
De Bovenste Plasmolen St. Maartensweg 1, Plasmolen
Romeinse villa Sint Maartensweg, Plasmolen

Komt u onduidelijkheden tegen tijdens uw route meld dit dan bij Routebureau Noord- en Midden-Limburg: Tel 06-42045079 of email info@routebureaulimburg.nl. Hartelijk dank!

Print deze route Download GPX Naar e-mail sturen