Wandelroute Venray Meer info / print / GPX

Wandelroute Venray   

Startpunt:     Kempweg 164    5801 VV    Venray    Lengte: 14.7 km    7 Beoordelingen


Deze wandeling bestaat uit twee mooie lussen, verbonden met een verbindingstuk. Je kunt ook kiezen voor de afstand van 6 km (start Perdstal, Venray) of 8 km (start bij Molen Nooit Gedacht, Merselo). 

Tijdens deze vlakke, afwisselende route wandel je door de mooie bossen van natuurgebied Vlakwater naar het Sint-Odapark met bijzondere kunst. Daarna wandel je nog een stuk door het bos en dan via het verbindingsstuk naar het Loobeekdal. Daar struin je een tijdje langs de Loobeek.

Eenmaal in Merselo kun je stoppen bij een café voor een drankje. Tevens passeer je de mooie windmolen Nooit Gedacht, waar het meel vandaan komt voor de pannenkoeken van De Perdstal. Hierna is het genieten in de bossen. Na een tijdje je passeer je een camping waar je 's zomers terecht kan voor een verkoelend drankje. 

Je struint weer een stuk langs de Loobeek en via de verbingsweg kom je terug in Venray. Via verrassende paadjes beland je weer bij het restaurant. 

  • Tip: Na regenval kunnen de graspaden drassig zijn, draag dan hoge wandelschoenen of laarzen. 
  • Je kunt de wandeling ook starten op de openbare parkeerplaats bij de windmolen in Merselo (Grootdorp 95) en dan na 8 km lekker een pannenkoek eten bij De Perdstal.
  • Liever 1 van de twee lussen lopen? Klik hier voor de juiste knooppunten. 
  • Deze wandeling is ook te lopen volgens een beschreven route. Je kunt deze krijgen bij De Perdstal en je leest hem hier online. 
Startpunt

Kempweg 164
5801 VV Venray

Herkenningspunt

Pannenkoekenhuis De Perdstal

Lengte

14.7 km

Type

Knooppunten route

Knooppunten

2, 19, 1, 20, 24, 12, 23, 34, 27, 26, 4, 21, 20, 2, 1, 48, 51, 49, 40, 41, 42, 30, 31, 27, 34, 23, 22, 99, 21, 2

Weg type

Verharde en onverharde weg

Parkeren

Parkeren bij Pannenkoekenhuis de Perdstal

Meer info / print / GPX

Beoordeling


Gemiddelde van 7 beoordelingen | Sinds 31 december 2017

Luna en Balou
18 juli 2019

Zondag 14-07-2019 gelopen Mooie route alleen jammer dat hij niet overal duidelijk is aangegeven ( paaltjes uit de grond, paaltjes diep in de struiken)


Gert
9 juni 2019

Mooie wandelroute, op 1e Pinksterdag gelopen. Afwisselend landschap. Dankbaar gebruik gemaakt van mogelijkheden voor pauze in Merselo (café) en mini-camping bij Haag. Alleen hadden we de navigatie van de app echt nodig om de route te kunnen lopen. Op verschillende punten zijn paaltjes afgebroken, ontbreken of zelfs foutief. Bij knooppunt 1 is het verkeerd aangegeven. Bij 27 staat richting 26 niet op het paaltje. Bij 34 staat niets aangegeven.


Marion
12 december 2018

Gestart bij Pannenkoekenrestaurant de Perdstal en hier was geen paaltje 2 te vinden (tenminste niet gezien) Na een uur lopen kwam ik weer uit bij de Perdstal. Omdat ik de omgeving een beetje ken, ben ik even mijn eigen route gelopen. Onderweg een paar wandelpaaltjes die uit de grond lagen gezien. Advies is tot paaltje 12 even de paaltjes te laten checken. Hierna volgde de route door Merselo. Achteraf was eigenlijk 2/3 van de route door Merselo, dus eigenlijk vreemd dat de route " Route Venray" heet. In deze route zit de route Schaopdrift en schouwpad inbegrepen. Deze wandeltocht had ik onlangs al een keer gelopen. Wel leuk dat ik onderweg weer de schaapsherder tegen kwam.


Jolanda & Biek
5 april 2018

Hele mooie route, mooi gebied. Moeite waard en heerlijk afsluiten bij "de perdstal" Hadden de route op papier en gpx, klopt helemaal.


mirjam
4 maart 2018

ik geloof gelijk dat het een mooie route is maar wij konden nergens vinden hoe we moesten lopen. ik had verwacht dat de route duidelijk aangegeven stond door bordjes. uiteindelijk zelf maar een route verzonnen. jammer.


Els
10 februari 2018

Een heel mooie wandeling met wat alternatieve stukjes door de storm en omgevallen bomen. Ondanks de natte ondergrond was de wandeling toegankelijk. We zijn in Merselo gestart en konden hierdoor halverwege van koffie en een overheerlijke pannenkoek genieten. Zeker voor herhaling vatbaar in een ander jaargetijden


karin scholtes
31 december 2017

mooi uitgezette, gevarieerde wandeling ! Wij lopen hem nog een keer.


U wordt geïnformeerd wanneer eventuele klachten zijn opgelost
Loader
Nieuw
Deze route op je smartphone,
handig en leuk!
Download de app

Download gratis in de App store of Google play

Horeca langs deze route